Moja Hrvatska
20°C

U svakom dijelu svijeta listajte Večernji list uz e-novine!

Pretplatite se
  • kantajz:

    iz slavonije sam,pred odlaskom iako ovdje imam posao.zanimljivo mi je kako gradonačelnik mog grada moli mlade da ostanu.prije nego smo ušli u EU za najjadniji posao morao si tog istog gradonačelnika vući za rukav i moljakati.onako uzdignut nije mu bilo ... prikaži još! teško obećati da će rješiti nešto ali u 95% slučajeva nikad ništa.gledam ljude koji su otišli i došli na božićne praznike taj isti gradonačelnik im se neobraća više s visoka a ovi ga samo lagano o...bu.krepao sam od smijeha.da nismo ušli uEU lokalni šerifi i biznismeni koji ponižavaju svoje radnike bi vladali dovijeka.

  • DOBARDAN:

    Komunisti su prije sedamdesetak godina uništili imućne i sposobne i stvorili nefleksibilnu radničku klasu i poslušnike. Kada je jeftina radna snaga na Dalekom Istoku većinu proizvodnje povukla k sebi javljaju se problemi kojih do tada nije bilo, a što se ... prikaži još! vremenski poklapa sa stvaranjem Hrvatske kao države. Neadekvatno školovanje i upravljanje ne prepoznaju problem na vrijeme i danas smo tu gdje jesmo. Očit dokaz toga je da je kod nas informatika još uvijek izborni predmet na svim nivoima školovanja, a djeca koja se školuju za proizvodna zanimanja i majstore po završetku školovanja ne znaju raditi za što su se školovali. Kasta poslušnika i danas je glavni oslonac vlasti.

  • jojoja:

    Sve u svemu žalosno, ali niti malo čudno... Svi imaji kakti fakultete, platiš godinu ko suho zlato i ti si menadžer odjednom... Koliko ima kojekakvih udruga samo? Na kraju ispada da je bolje ići u nekakav zanat i otići van ... prikaži još! šljakati... Znam par njih koji su jedva trogodišnju srednju završili, a sad po vani rade i fino zarađuju, ovdje dođu na GO i zadovoljni su! Nikome nije cilj sjediti starcima na grbači, svi bi htjeli svoju kuću/stan, klince... Bez posla od toga nema ništa, a i kad imaš posao plaća je takva da si jado... Loš nam je standard, naravno, ima ljudi koji su bolje plaćeni, koji su zadovoljni... Al kad ja čujem da netko ima penziju 12-13 hiljada, pa jbt led, pa kak!? Tko ima rijeseno stambeno pitanje pa ajd, smatram da je to i najvažnije pitanje, ali tko nema, nema šta ni izgubiti ako proba otići van i osjetiti šta znači veći standard i šta znači štedjeti... PS- Kod kuće je najljepše😇

Još iz rubrike Priče

Njemačka
6
Život u tuđini

Sudbina jedne Hrvatice u Njemačkoj: Svima je pomagala, tajila je gdje je radila i bila je ponosna

John M. Dominis

Ponosi se svojim porijeklom: Život hrvatskog iseljenika u velebnom gradu New Yorku

Martin Vugrinec
Martin Vugrinec

Hrvat u Njemačkoj osvaja moto svijet: 'Uspjeli smo se izdvojiti i napraviti nešto što nitko dosad nije'