Ante Brekalo

Najpopularniji glumac u iseljeništvu: Velika mi je želja dobiti ulogu u hrvatskom projektu

Foto: Željko Cindrić
1/8
18.06.2022.
u 13:16

- Na Večernjakovoj domovnici smo se osjećali kao da smo u domovini. Upoznali smo dosta naših ljudi, među njima su i Alen Miholić i Anđela Motušić iz Irske koji su nagradu primili za najpopularniju hrvatsku udrugu u iseljeništvu. Razgovarali smo o zajedničkim projektima, organizirat ćemo predstavu u kojoj ću kod njih gostovati u Irskoj.

Ante Brekalo je najpopularniji je glumac u hrvatskom iseljeništvu. Mladi glumac je pobijedio u 16. po redu Večernjakovu izboru najpopularnijih Hrvata u iseljeništvu te kao nagradu dobio Večernjakovu domovnicu koja mu je uručena 3. lipnja na svečanoj dodjeli nagrada u Bad Homburgu.

Glumac je ponosan na osvojenu nagradu tim više jer ju je dobio zahvaljujući čitateljima Večernjeg lista, Fenix-magazina i drugih portala u hrvatskom iseljeništvu putem kojih su čitatelji glasovali.

- Sama nominacija mi je bila velika čast, a za nagradu nemam riječi kojima bi opisao sreću koju osjećam. Jako sam zahvalan na nagradi tim više jer sam se tako našao u društvu naših, među Nijemcima iznimno cijenjenih, glumaca u iseljeništvu koji su Večernjakovu domovnicu dobili prije mene. Navest ću samo nekoliko imena, od Miroslava Nemeca, Stipe Ercega pa do Mirande Čondić-Kadmenović umjetničkog imena Mimi Fiedler. Od srca se zahvaljujem svima koji su glasovali za mene. To mi puno znači i motivira me. Dat ću sve od sebe da budem još bolji - rekao je Ante Brekalo.

Foto: Željko Cindrić

Ante je po nagradu u Bad Homburg otišao sa svojom zaručnicom Ramonom koja je Njemica i koje se posebno dojmilo.

- Za manje od tri tjedna će mi postati supruga pa mogu reći da sam sad dobio dvije nagrade, smije se Ante ističući kako se i njemu i zaručnici jako svidjelo u Bad Homburgu, kao i sam Bad Homburg koji je jako lijep grad.

- Na Večernjakovoj domovnici smo se osjećali kao da smo u domovini. Upoznali smo dosta naših ljudi, među njima su i Alen Miholić i Anđela Motušić iz Irske koji su nagradu primili za najpopularniju hrvatsku udrugu u iseljeništvu. Razgovarali smo o zajedničkim projektima, organizirat ćemo predstavu u kojoj ću kod njih gostovati u Irskoj.

Foto: Željko Cindrić

Novi projekti

Ante je rođen u Splitu, podrijetlom je iz Aržana u Imotskoj krajini, a živi i radi u Münchenu. U mladosti je želio postati uspješan nogometaš pa je kao junior igrao za „Spvgg Unterhaching“ u Bundesligi. No, nakon ozljede je prestao igrati nogomet i upisao Akademiju glume u Münchenu. Godine 2014. je bio nominiran za bavarsku nagradu „Lore-Bronner-Preis“. Njemačkoj publici je postao poznat kroz uloge u serijama i filmovima, između ostalog u „Der Alte“, „Die Rosenheim-Cops“, „Hubert ohne Staller“ i u poznatom TV-Show „Verstehen Sie Spaß?“ (skrivena kamera) u kojoj je dobio ulogu španjolske pop zvijezde. Najpoznatija uloga mu je bila 2021. godine u filmu  „Die Rosenheim-Cops – Mörderische Gesellschaft“  gdje je utjelovio privatnog učitelja joge Jeromea Perssona, a partnerica mu je bila poznata glumica Michaela May. Ostvario je uloge u kazalištima, reklamama, kratkometražnim filmovima.

Foto: Željko Cindrić

Trenutačno snima za jednu poznatu njemačku krimi seriju.

- Ne smijem još otrivati detalje, ali mogu reći da mi je uloga policijski inspektor. U zadnje vrijeme sam snimao različite kratke filmove koji su bili prikazivani na filmskim festivalima. Čekam i odluku nakon jednog castinga na kojem sam bio a riječ je o nogometnoj reklami, kaže Ante Brekalo.

Ante je u isčekivanju i nove njemačke krimi komedije  „Hubert ohne Staller“, u kojoj glumi s poznatim njemačkim glumcem  Christianom Tramitzom. Serija će se početi prikazivati na jesen ove godine.

Foto: Željko Cindrić

Nagrađeni hrvatski glumac iz Njemačke je otkro kako se na setu često opušta uz pjesme Olivera i Gibonija.

- Bila bi mi velika želja dobiti ulogu u hrvatskom projektu i nadam se da su mi se, zahvaljujući Večernjakovoj domovnici možda i otvorena vrata, poručio je Ante, koji uz njemački i hrvatski govori još engleski i španjolski jezik pa mu se nije teško prilagoditi ulozi i na tim jezicima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije