POVEZIVANJE ISELJENIH HRVATA

“Večer iseljeništva” održava se u srijedu u Beču

Foto: Fenix-magazin
1/2
04.10.2022.
u 12:33

“Iseljenička večer” u Beču upriličuje se u cilju još boljeg međusobnog povezivanja Hrvata iz Austrije s Hrvatima iz Njemačke i Švicarske na raznim područjima, prvenstveno na području kulture i sporta, te pružanja medijske pomoći oko umrežavanja i uspostave kontakata između hrvatskih iseljeničkih udruga i sportskih klubova.

 U srijedu,  5. listopada, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beču, s početkom u 17,30 sati, održati će se “Večer iseljeništva”.
Skup će biti u znaku medijskih poveznica između Hrvata u Austriji s Hrvatima u Njemačkoj i Švicarskoj. Poseban naglasak će biti na “Večernjakovoj domovnici”, najprestižnijem hrvatskom iseljeničkom skupu koji povezuje hrvatsko iseljeništvo s domovinom.

Kao što je poznato, Večernjakova domovinska nagrada (Kroatischer Heimatpreis) već 16 godina zaredom se dodjeljuje najuspješnijim hrvatskim iseljenicima, a održava se u njemačkom Bad Homburgu u organizaciji Večernjeg lista i najčitanijeg hrvatskog iseljeničkog portala “Fenix-magazin.de”. Tradicionalno visoki pokrovitelj tog izbora je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH.

“Iseljenička večer” u Beču  upriličuje se u cilju još boljeg međusobnog povezivanja Hrvata iz Austrije s Hrvatima iz Njemačke i Švicarske na raznim područjima, prvenstveno na području kulture i sporta, te pružanja medijske pomoći oko umrežavanja  i uspostave kontakata između hrvatskih iseljeničkih udruga i sportskih klubova.

Vezano uz temu iseljeništva, gosti skupa su Snježana Herek, dopisnica Večernjeg lista i Fenix-magazina iz Austrije te Marijana Dokoza, glavna urednica Fenix-magazina i dopisnica Večernjeg lista iz Njemačke. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije