Izneseni problemi

Hrvatski dužnosnici s Hrvatima u Republici Srpskoj

Zastava
Sanjin Strukić/PIXSELL
18.04.2018.
u 12:10

Na konferenciji su udruge s područja Posavine predstavile svoj rad te brojne projekte te iznijele probleme hrvatskih povratnika u Republici Srpskoj

Predstojnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje hrvatske Vlade Nikola Mažar i zamjenica državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Ivana Perkušić u utorak su se susreli s hrvatskim dužnosnicima u Republici Srpskoj te predstavnicima Hrvata u Bosanskoj Posavini i sudjelovali na konferenciji o problemima hrvatskih povratnika u tome entitetu.

Kako su izvijestili iz ministarstva za izbjeglice i raseljene osobe Republike Srpske, kojemu je na čelu Davor Čordaš (HDZ BiH) i koji je bio domaćin posjeta s potpredsjednikom RS-a Josipom Jerkovićem, visoki dužnosnici iz Hrvatske upoznali su se sa stanjem u vezi s obnovom župne kuće i drugih projekata Udruge povratnika Novo Selo.

Razgovaralo se o pružanju dodatne pomoći tamošnjim Hrvatima. Nakon toga posjeta u mjestu Kolibama Donjim održana je tematska konferencija nevladinih organizacija okupljenih u Savezu za povratak izbjeglih i raseljenih građana Bosanske Posavine na kojoj su sudjelovali predstavnici brojnih udruga s ovih prostora i predstavnici hrvatske Vlade i institucija Republike Srpske.

Na konferenciji su udruge s područja Posavine predstavile svoj rad te brojne projekte i iznijele probleme hrvatskih povratnika u Republiku Srpsku. Mažar i Perkušić najavili su nastavak potpore povratku i održivom opstanku Hrvata na području Republike Srpske.

Komentara 2

ZA
zagabria1
10:34 19.04.2018.

Znači bili su sa svom trojicom Hrvata preostalih u RS nakon etničkog čišćenja i sprečavanja povratka. Lijepa mala obitelj

DU
Deleted user
23:10 18.04.2018.

Mislite li na povratak Hrvata u njihovu domovinu, na danasnji teritorij Bosne i Hercegovine? Republika Srpska je samo jedan administrativni dio BiH, a ne kakva samostalna drzava da bi se o njoj ovako pisalo na hrvatskim portalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije