Svaka čast!

Hrvati iz New Yorka mogu biti ponosni! Marko Pranić postigao je magisterij iz dogmatske teologije

IKA
02.04.2019.
u 09:56

Nakon završene Nadbiskupijske klasične gimnazije "Don Frane Bulić" i Nadbiskupijskog sjemeništa, 2009. započinje studij filozofije i teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu

Marko Pranić, svećenički kandidat biskupije Albany u New Yorku, rodom iz Staroga Grada na Hvaru, postigao je u petak magisterij iz dogmatske teologije (Summa Cum Laude, 9.8/10) na St. Bernard’s School of Theology and Ministry u Rochesteru, gradu u američkoj saveznoj državi New York. Svečana promocija i dodjela diplome održat će se u subotu 11. svibnja u katedrali Presvetoga Srca Isusova u Rochesteru.

Marko Pranić rođen je u Splitu 1990. godine. Nakon završene Nadbiskupijske klasične gimnazije "Don Frane Bulić" i Nadbiskupijskog sjemeništa, 2009. započinje studij filozofije i teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Nakon dvije godine nastavlja studij na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove u Zagrebu, afiliranom Teološkom fakultetu Papinskoga sveučilišta Gregoriana, gdje diplomira 2014. godine.

Studij crkvene glazbe započeo je na Institutu za crkvenu glazbu (2012. – 2104.). Iste godine nastavlja studij glazbe (orgulje) na prestižnom američkom konzervatoriju Eastman School of Music (University of Rochester). Godine 2017. postiže bakalaureat glazbe na Sveučilištu u Rochesteru. Po završetku studija glazbe, nastavlja studij dogmatske teologije na St. Bernard’s School of Theology and Ministry.

Marko Pranić asistent je na istom fakultetu, gdje predaje kolegije Povijest crkvene glazbe, Svećenička pjevačka služba te Osnove liturgike od 2017. godine. Ove jeseni nastavlja započeti studij liturgike, stupanj licencijata, na Liturgijskom institutu Papinskog fakulteta Mundelein u Chicagu, Illinois, koji planira završiti u svibnju sljedeće godine.

Komentara 1

MP
MPranic
01:29 03.04.2019.

Večernji, iskrena hvala na objavi. Marko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije