VEČERNJAKOVA ISELJENIČKA TURNEJA: CHICAGO

Ovako spašavamo priče od zaborava

Život s prijevodom
Foto: Matej Pavelić
1/8
15.05.2016.
u 23:45

"Nisam znao kako će se projekt razvijati, no uzeo je maha. Bili smo jako skeptični, ali pokazalo se da Moja Hrvatska vrijedi. U ime svih nas hvala vam puno..."

Večernji list jučer je hrvatskim iseljenicima u Chicagu predstavio svoju novu mini seriju Život s prijevodom. Riječ je o TV projektu u sklopu portala Moja Hrvatska koji prati živote naših ljudi izvan domovine.

U Hrvatskom kulturnom centru tako su premijerno prikazane dvije pilot emisije, snimljene početkom prošle godine.

Foto: Matej Pavelić

Serijal donosi priče o poslovnim uspjesima, zajednici, župama, tradiciji, kulturi, običajima, mladima, sportu i obiteljskim izazovima. U domovini će biti prikazan sredinom rujna, u sedam 25-minutnih dijelova.

"Smatram da je ovo poseban projekt. Na takav način se hrvatsko iseljeništvo uključuje u svakodnevni život naše drage domovine", istaknula je Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu.

Foto: Matej Pavelić

"Svaka velika ljubav ima svoju priču. Svaki život ima svoju priču. Milijune njih nikad nitko neće saznati jer su izgubljene. Hrvatska priča u iseljeništvu je duga i konačno je došlo vrijeme da se ona čuje malo dalje. Nisam znao kako će se ovaj projekt razvijati, no uzeo je maha. Bili smo jako skeptični, ali pokazalo se da Moja Hrvatska vrijedi. U ime svih nas hvala vam puno", rekao je Jozo Grbeš, kustos hrvatskih franjevaca za SAD i Kanadu.

Foto: Matej Pavelić

"Naša ljepotica, kako je volimo zvati, sada je ovdje. Pozivam vas da iskoristite ovaj medijski potencijal, prihvatite našu ruku i budete dio priče koja će, sasvim sam siguran, ispisati povijest. Kod nas nema politike, nema namještenih objava i nema neiskrenih stiskova ruke", dodao je Ivan Ril koji je uz bivšu CNN-ovu novinarku Mariju Dugandžić Pašić, jedan od autora serije.

Producent je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić, glazbu potpisuje Zvjezdan Marjanović, a glas su posudili Tanja Popec i Matija Lovrec. Za video produkciju zaslužan je Matej Pavelić.

Komentara 1

HE
hellen3353
07:35 16.05.2016.

Nasa ljepotica je moja svjetlost, moj zivot, Nas! Nasa ljepotica moja jedna velika ljubav koja svakim danom sve vise i vise raste! Ali i Nasa, moja velika patnja i ceznja. Ona je vjecna inspiracija, Ona je moj zrak koji disemm u kutku male iznajmljene sobice ispod tudjeg neba. Ona nam je sve sto imamo! Nek zauvijek zivi u nama i kroz nas ,nasa lijepa, moja jedina Domovina Hrvatska! Amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije