DRAMA O RATU I “DEMONIMA PROŠLOSTI”

Zagrebačko kazalište 'Gavella' gostuje u Beču. Za učenike, studente i umirovljenike veliki popust

KSD, Beč
13.11.2022.
u 10:20

Kako u najavi stoji, “Naš razred” raslojava i dramski izlaže priču o skupini školaraca - Poljaka katolika i Židova -  iz malog poljskog mjesta, koje je doživjelo sovjetsku i njemačku okupaciju

Ansambl popularnih glumaca Gradskog dramskog kazališta “Gavella” iz Zagreba gostuje u nedjelju 20. studenoga u 20 sati u kultnom kazalištu “Akzent” u Beču, s predstavom “Naš razred”, o ratu i “demonima prošlosti”.

Ova drama, autora Tadeusza S£obodzianeka, temeljena na istinitom događaju, s zapaženim je uspjehom izvođena na brojnim europskim pozornicama.

Kako u najavi stoji, “Naš razred” raslojava i dramski izlaže priču o skupini školaraca - Poljaka katolika i Židova -  iz malog poljskog mjesta, koje je doživjelo sovjetsku i njemačku okupaciju, čija represija u “posve običnim ljudima” budi demone okrutnosti i nasilja.
Gostovanja zagrebačkog GDK “Gavella” u austrijskom glavnom gradu organiziralo je  Kulturno i sportsko društvo “Zagreb” u Beču na čelu s agilnim predsjednikom Blaškom Papićem.

Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 28 eura na telefonski broj kazališta “Akzent”: 01-50165-13306 ili www.akzent.at kao i na mail: blasko.papic@gmail.com odnosno telefonski broj 0699 1945 1910. Također i na www.zagrebwien.at i www.gavella.hr
Za UČENIKE, STUDENTE i UMIROVLJENIKE cijena ulaznice iznosi “samo” 14 eura.

“Organizator ove vrijedne i poučne predstave nudi učenicima, studentima i umirovljenicima veliki popust na ulaznice. Ulaznice za ovu kategoriju posjetitelja stoje 14 eura umjesto prethodnih 24 eura i mogu se kupiti  na dnevnoj blagajni kazališta Akzent, uz predočenje odgovarajuće iskaznice. Ulaznice se mogu kod organizatora naručiti i telefonom ili mail porukom najkasnije do 18.11.2022. Veselimo se vašem dolasku!” - poručio je Blaško Papić & Team KSD “Zagreb” u Beču.

Redatelj i scenograf predstave “Naš razred” je Jasmin Novljaković. Tekst je preveo Mladen Martić. Nastupaju: Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Ivan Grčić, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Filip Križan, Ivica Pucar i Enes Vejzović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije