Rođen 1990.

U Njemačkoj za đakona zaređen Branimir Marević, sin gastarbajtera

Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
1/6
17.03.2019.
u 20:31

Njegovi roditelji Mirko i Marija Marević porijeklom su iz župe Staševica. Mirko je u Njemačku došao 1969. godine, a u Sindelfingenu je s obitelji od 1977.

U katedrali Sv. Martina u Rottenburgu u subotu je pomoćni biskup Matthäus Karrer zaredio sedmoricu đakona za Biskupiju Rottenburg-Stuttgart. Među njima i Branimira Marevića, rođenog 1990. u Sindelfingenu. 

Njegovi roditelji Mirko i Marija Marević porijeklom su iz župe Staševica. Mirko je u Njemačku došao 1969. godine, a u Sindelfingenu je s obitelji od 1977. Od dolaska u dijasporu aktivni su članovi Hrvatske katoličke zajednice. Branimir je primio krštenje, prvu pričest i krizmu u Hrvatskoj katoličkoj zajednici.

Nakon mise u Rottenburgu, slavlje se nastavilo u pastoralnom centru u Sindelfingenu i završilo molitvom u crkvi Presvetoga Trojstva.

Sljedeće godine Hrvatska katolička zajednica Sindelfingen slavi 50. obljetnicu postojanja. Očekuje se i slavlje Mlade mise Branimira Marevića koji će biti treći svećenik s područja ove zajednice. Preostala dvojica su: fra Petar Komljenović, član Franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja, zaređen za svećenika 2016. godine i na službi je u Hrvatskoj katoličkoj župi München te Stjepan Prtenjača, svećenik Biskupije Rottenburg-Stuttgart, zaređen za svećenika 2018. i na službi je u njemačkoj župi u Wangenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije