U šest pastoralnih područja

U Njemačkoj danas djeluje 97 hrvatskih katoličkih misija i zajednica

IKA
31.10.2018.
u 10:07

Za oko pola milijuna Hrvata katolika u toj zemlji pastoralno skrbi oko 90 svećenika, tri trajna đakona i više od 50 pastoralnih suradnica i suradnika (pastoralnih referenata i referenata zajednica), redovnica i laika te oko 40 tajnica i tajnika

Novi nacionalni ravnatelj Njemačke biskupske konferencije (NJBK) za dušobrižništvo katolika drugih materinskih jezika dr. Lukas Schreiber bio je jučer u službenom posjetu Hrvatskom dušobrižničkom uredu u Frankfurtu na Majni.

Primio ga je delegat za hrvatsku pastvu u Njemačkoj vlč. Ivica Komadina, svećenik Mostarske biskupije, u zajedništvu s djelatnicima Ureda – glavnim urednikom Žive zajednice dr. Adolfom Polegubićem i službenicama: Ljubicom Markovica-Baban, Romanom Kašaj i Antonijom Tomljanović-Brkić. Delegat Komadina upoznao je dr. Schreibera s djelovanjem hrvatske pastve u Njemačkoj i djelatnostima Hrvatskog dušobrižničkog ureda kojemu je na čelu.

U Njemačkoj danas djeluje 97 hrvatskih katoličkih misija i zajednica organiziranih u šest pastoralnih područja, od juga do sjevera. Za oko pola milijuna Hrvata katolika u toj zemlji pastoralno skrbi oko 90 svećenika, tri trajna đakona i više od 50 pastoralnih suradnica i suradnika (pastoralnih referenata i referenata zajednica), redovnica i laika te oko 40 tajnica i tajnika.

Dr. Schreiber preuzeo je svoju novu službu 1. listopada 2018. Djeluje u sklopu Komisije za migrante NJBK, kojoj je na čelu hamburški nadbiskup Hamburga Stefan Hesse. Dr. Lukas Schreiber rođen je 1970. Studirao je teologiju, sociologiju i odgojne znanosti. Oženjen je i otac četvero djece. Na službi nacionalnog ravnatelja NJBK naslijedio je Stefana Schohea, koji je 31. srpnja otišao u mirovinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije