Rok: 12. ožujka 2019.

U dijaspori velika ponuda poslova za lektore hrvatskog jezika i književnosti

Borna Filić/PIXSELL
28.02.2019.
u 10:15

Pariz, Bukurešt, Graz, Prag, Rosario, Skopje, Željezno, Sofija, Krakov, Bloomington...

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za izbor i imenovanje lektora hrvatskog jezika i književnosti za akademsku godinu 2019./2020. na ovim stranim visokoškolskim ustanovama:

– Aix-en-Provence, Francuska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Bloomington, SAD, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Bukurešt, Rumunjska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Graz, Austrija, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Kijev, Ukrajina, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Krakov, Poljska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Pariz-INALCO, Francuska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Pariz-Sorbonne, Francuska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Pečuh, Mađarska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Prag, Češka, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Rosario, Argentina, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Skopje, Makedonija, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Sofija, Bugarska, 1 izvršitelj na određeno vrijeme
– Željezno, Austrija, 1 izvršitelj na određeno vrijeme

Pristupnici moraju uz opće uvjete prema propisima o radu ispunjavati i sljedeće uvjete: završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij hrvatskog jezika i književnosti u Republici Hrvatskoj (kroatistika) ili poslijediplomski sveučilišni studij iz područja kroatistike, za rad na francuskome govornom području završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij hrvatskog jezika i književnosti (kroatistika) ili poslijediplomski sveučilišni studij iz područja kroatistike ili francuskog jezika i književnosti u Republici Hrvatskoj, za rad na španjolskome govornom području završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij hrvatskog jezika i književnosti (kroatistika) ili poslijediplomski sveučilišni studij iz područja kroatistike ili španjolskog jezika i književnosti u Republici Hrvatskoj, dobro znanje jednog stranog jezika ili jezika zemlje primateljice. Za rad u Francuskoj potrebno je vladati znanjem francuskoga jezika, za rad u Argentini potrebno je vladati znanjem španjolskog jezika.

Prednost imaju pristupnici s radnim iskustvom u nastavi u srednjoškolskim ustanovama te na visokim učilištima, s radnim iskustvom u nastavi hrvatskog kao stranog jezika te položenim stručnim ispitom.

S izabranim lektorom Ministarstvo će sklopiti ugovor o radu na određeno vrijeme za akademsku godinu 2019./2020. s mogućnošću produljenja do najdulje tri godine u neprekinutom trajanju. Prednost imaju pristupnici koji u inozemstvu mogu provesti najmanje dvije godine zaredom.

Prijave na javni natječaj podnose se u roku od 15 dana od dana objave na adresu: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb. Za ostale informacije moguće je obratiti se putem e-maila ili internetske stranice Ministarstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije