Rok: 13. ožujka 2019.

Traže se učitelji za rad u hrvatskoj nastavi, ali u – dijaspori

Damir Špehar/PIXSELL
27.02.2019.
u 09:15

Za Argentinu, Čile, Francusku, Italiju, Njemačku i Švicarsku

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske raspisalo je javni natječaj za izbor učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu na određeno vrijeme, na rok od četiri godine, za: Republiku Argentinu – 1 izvršitelj, Republiku Čile – 1 izvršitelj, Francusku Republiku – 1 izvršitelj, Talijansku Republiku – 3 izvršitelja Saveznu Republiku Njemačku – 12 izvršitelja, Švicarsku Konfederaciju – 5 izvršitelja.

Kandidati koji se prijavljuju na javni natječaj moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

– imati hrvatsko državljanstvo
– imati zdravstvenu sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta na koje se prima
– imati odgovarajuću razinu obrazovanja za učitelja razredne nastave ili učitelja hrvatskog jezika ili učitelja povijesti, u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi(Narodne novine, broj 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14, 7/17 i 68/18)
– imati odgovarajuću razinu obrazovanja za nastavnika hrvatskoga jezika ili nastavnika povijesti, u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi
– za rad u Republici Argentini i Republici Čile potrebno je znanje španjolskog jezika
– za rad u Francuskoj Republici potrebno je znanje francuskog jezika
– za rad u Talijanskoj Republici potrebno je znanje talijanskog jezika
– za rad u Saveznoj Republici Njemačkoj potrebno je znanje njemačkog jezika
– za rad u Švicarskoj Konfederaciji potrebno je znanje njemačkog jezika (4 izvršitelja) i francuskog jezika (1 izvršitelj).

Kandidati koju su ranije radili kao učitelji hrvatske nastave u inozemstvu mogu biti ponovno izabrani ako su nakon povratka s rada u hrvatskoj nastavi radili najmanje godinu dana u obrazovnom sustavu Republike Hrvatske. Obrazac za prijavu nalazi se na internetskoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete javnog natječaja dužni su pristupiti pismenom ispitu, a na razgovor sa Stručnim povjerenstvom za izbor učitelja za rad u hrvatskoj nastavi u inozemstvu bit će pozvani kandidati s najboljim rezultatima ostvarenim na pismenom ispitu, prema rang-listi. Više informacija potražite na ovom linku...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije