Župa sv. Nikole Tavelića

Ovako je proslavljena Velika Gospa u Winnipegu

Foto: Marko Štefanec i Mladen Zorica
1/5
20.08.2018.
u 09:24

Razmišljajući o razlozima zbog kojih Crkva slavi svetkovinu Velike Gospe diljem svijeta, a posebno u našem hrvatskom narodu, predslavitelj se osvrnuo na to kako se ovom svetkovinom obilježava kraj Marijina ovozemaljskog života

U nedjelju 12. kolovoza 2018. hrvatska zajednica Župe sv. Nikole Tavelića u kanadskom gradu Winnipegu proslavila je svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije.

Događaj je započeo prijepodnevnim okupljanjem i molitvom krunice u dvorani Croatian Community Centre Travnik, a nastavljen je procesijom po parku. Uslijedilo je svečano misno slavlje koje je predvodio vlč. Nikola Tomašević u zajedništvu sa župnikom vlč. Markom Štefancem.

Razmišljajući o razlozima zbog kojih Crkva slavi svetkovinu Velike Gospe diljem svijeta, a posebno u našem hrvatskom narodu, predslavitelj se osvrnuo na to kako se ovom svetkovinom obilježava kraj Marijinog ovozemaljskog života.

Vlč. Tomašević rekao je kako nas slavlje želi približiti Mariji da bismo snažnije doživjeli njezinu bliskost, ljubav i pomoć koju nam pruža u našoj svakodnevici. 

"Vjernici to snažno doživljavaju hodočasteći u Marijina svetišta diljem svijeta te joj se zbog toga uvijek iznova vraćaju. S druge strane, spomen na završetak Marijina ovozemaljskog života poziva da se ugledamo u primjer njezina života koji nam svjedoči kako je važno činiti dobro, podnijeti žrtvu, pomagati drugima, biti otvoren Božjoj riječi, Božjem planu za naš život. U tom smjeru žele ići naša nastojanja – odlučiti se za Boga, za dobro u životnoj svakodnevici i na tom putu zatražiti u molitvi Božju pomoć po zagovoru naše Majke Marije", istaknuo je propovjednik.

Na kraju misnog slavlja župnik Štefanec zahvalio je zboru, volonterima i suradnicima koji su pridonijeli oko organizacije proslave svetkovine Velike Gospe. Proslava je nastavljena zajedničkim druženjem u parku oko obiteljskog stola.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije