Ćaća

Najtraženiji kralj hrvatske fešte u iseljeništvu izdao novi album

Vlado Bašić
Obiteljski album
08.02.2019.
u 08:44

Bašić je solističku karijeru započeo 1994. godine u suradnji s Đorđem Novkovićem koji mu je napisao baladu "Cara mia", a s njom je nastupio na Melodijama hrvatskog Jadrana u Splitu

Poznati slavonskobrodski glazbenik s münchenskom adresom Vlado Bašić ovih je dana objavio svoj novi album u nakladi Croatia Recordsa pod nazivom "Ćaća".

To je drugo solističko izdanje Vlade Bašića koje je objedinilo njegovih 14 već dobro poznatih pjesama. Bašić je jedan od najvažnijih predstavnika hrvatske izvandomovinske i domovinske glazbene scene. Za sebe voli reći da svira i pjeva sve od Baha do Sevdaha, a najviše ipak tamburašku glazbu.

Na albumu "Ćaća" nalaze se pjesme: "Škripe kapije", "Ćaća", "Još mi dunje mirišu" feat. Pudarice, "Tebi pjevam majko Slavonijo" feat. Pudarice, "Dobar Čardaš", "Brođanka", "Anđeli me zovu" feat. TS Ringišpil, "Voljena", "Rana", "Slavonijo tko te nema" feat Tamburaški sastav Rubato, "Ne pitaj me", "Prijatelju novi", "Krijem da te volim" i "Cara mia".

Bašić je solističku karijeru započeo 1994. godine u suradnji s Đorđem Novkovićem koji mu je napisao baladu "Cara mia", a s njom je nastupio na Melodijama hrvatskog Jadrana u Splitu. Ta je pjesma obilježila prvi Vladin album "Krijem da te volim" objavljen 1998. u nakladi Croatia Recordsa. 

Zatim je stigao hit-singl "Anđeli me zovu, zovu" koji potpisuje Nenad Ninčević, a Bašić je ovu skladbu izveo na Hrvatskom radijskom festivalu 2000. godine. Potom su uslijedile uspješnice "Škripe kapije" (Požega 2010.), "Ćaća" (Kutjevo 2011.), "Još mi dunje mirišu" (Kutjevo 2013.), "Tebi pjevam majko Slavonijo" (Požega 2013.), "Dobar čardaš" (Požega, 2014). 

Posljednjih nekoliko godina sjajno su prihvaćeni od publike i singlovi u nakladi Croatia Recordsa: "Voljena", "Rana", "Slavonijo, tko te nema" feat TS Rubato, "Ne pitaj me", "Prijatelju novi" feat Tamburaški sastav Rubato. Sve navedene pjesme osvajale su festivalske nagrade, kao i titule hitova godine na domaćim radiopostajama.

Tako veliki uspjeh osigurao je Bašiću 2012. godine prestižnu nagradu Večernjeg lista pod nazivom "Domovnica". Na njegovim nastupima ne može se ostati ravnodušan. Veliki talent i vokalne sposobnosti već godinama mu osiguravaju titulu najtraženijeg kralja hrvatske fešte u iseljeništvu, ali i u domovini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije