Chicago

Fra Jozo Grbeš: 'Svaki narod mora tražiti istinu i pravdu'

Foto: Christina Galanto
1/5
19.10.2018.
u 09:29

Kada govori fra Jozo, svaka njegova riječ pomno se sluša jer odiše brigom, mudrošću i korisnim savjetom. Tom prilikom osvrnuo se na prosvjed održan u Vukovaru, a kojem su se putem prijenosa uživo pridružili i Hrvati okupljeni upravo u Hrvatskom kulturnom centru

Hrvatski kulturni centar na sjeveru Chicaga nedavno je proslavio svoju 44. godišnjicu postojanja. Mjesto je to koje već desetljećima okuplja naše ljude, a u sklopu kojeg djeluje hrvatska škola i KUD Loza.

Prisutne je na početku programa pozdravio fra Jozo Grbeš, kustos Hrvatskih franjevaca u Americi i Kanadi.

Kada govori fra Jozo, svaka njegova riječ pomno se sluša jer odiše brigom, mudrošću i korisnim savjetom. Tom prilikom osvrnuo se na prosvjed održan u Vukovaru, a kojem su se putem prijenosa uživo pridružili i Hrvati okupljeni upravo u Hrvatskom kulturnom centru. 

"Svaki narod i svaka zemlja moraju tražiti istinu i pravdu i u toj borbi ne posustati", rekao je fra Jozo.

Sanja Laković, generalna konzulica Republike Hrvatske u Chicagu, naglasila je koliko je ponosna na Hrvate koji već 44 godine njeguju zajedništvo u centru – svom drugom domu. Iskoristila je priliku i okupljene upoznala s Registrom Hrvata izvan Republike Hrvatske koji je pokrenuo Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Berislav Vujeva, generalni konzul Bosne i Hercegovine u Chicagu, u svom emotivnom govoru spomenuo je koliko mu je ovih nekoliko godina provedenih u trećem po veličini gradu u Sjedinjenim Američkim Državama Hrvatski centar značio, kao i njegovoj obitelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije