Korijeni

Što spaja Vukovar, Široki Brijeg i Chicago?

Foto: Iva Lugarić
1/17
27.02.2018.
u 12:51

Susret je završen uz ples i pjesmu. Zasvirali su tamburaši iz škole Kardinal Stepinac, dok su djeca iz Vukovara, Širokog Brijega te ostalih škola u Chicagu zaplesala na zvuke tamburice

U sklopu programa "Korijeni" koji spaja Hrvate izvan domovine, održana je druga videokonferencija na kojoj je sudjelovalo pet škola: Prva osnovna škola "Široki Brijeg", Osnovna škola Dragutina Tadijanovića  Vukovar te tri škole iz Chicaga – Hrvatska škola kardinala Stepinca – Chicago, Hrvatska škola "Presveto srce" – Chicago i Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru u Chicagu.

Bio je to susret sada već poznatih lica. Djeca iz Vukovara svoje male prijatelje u Chicagu poučili su o Ivani Brlić-Mažuranić i ispričali im priču Šuma Striborova, dok su ih mališani iz Širokog Brijega upoznali sa svojim krajem.

Jedna od tema ove konferencije bila je i hrvatska kulturna baština, a kako tradiciju od zaborava čuvaju maleni Hrvati, pjesmom i plesom pokazali su polaznici dopunskih škola diljem Chicaga.

Virtualnom susretu u Vukovaru ravnateljici škole Lidiji Miletić pridružila se i Croatiana Orešković iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koja je ujedno jedna od začetnica samoga projekta i velika pokretačka snaga.

Iz Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu javila se generalna konzulica Sanja Laković izrazivši oduševljenje projektom, naglasivši važnost održavanja veza s domovinom.

Na prijedlog Lidije Miletić, susret je završen uz ples i pjesmu. Zasvirali su tamburaši iz škole Kardinala Stepinca, dok su djeca iz Vukovara, Širokog Brijega te ostalih škola u Chicagu zaplesala na zvuke tamburice. Tako su se ponovno oprostili jedni od drugih, punim srcem i s osmijehom na licu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije