Pogledajte nastup 110 sudionika iz cijeloga svijeta

Snimka završnog koncerta polaznika Zimske škole hrvatskog folklora

Folklor
Foto: Screenshot YouTube
1/2
Autori: Hina, Matica
16.01.2017.
u 13:09

Uz Andriju Ivančana predavanje su održali: Miroslav Šilić, Goran Knežević, Nenad Milin, Vidoslav Bagur, Kristina Benko Markovica, Katarina Medarić, Tibor Bün, maestro Siniša Leopold te Vjekoslav Martinić

Škola poznavanja folklornih plesova, narodne nošnje, pjesama i glazbala hrvatskoga dinarskog područja, održana je od 3. do 12. siječnja u Koprivnici.

Riječ je o narodnim plesovima Podvelebitskog kanala, otoka Paga, Ravnih kotara i Bukovice, zadarskoga priobalja, otoka Pašmana, Ugljana i Dugog otoka, šibensko-primoštenske Zagore, priobalja i otoka, Drniške i Sinjske krajine te Poljica, Zabiokovlja, Imotske krajine i doline Neretve. 

Upoznavali su se plesovi Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini, učilo se o narodnim nošnjama i pjesmama dinarskoga područja, plesnom pismu, scenskoj primjeni folklora te o metodologiji rada s izvornim seoskim folklornim grupama.

Ova je škola namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških skupina, a organizira ju Hrvatska matica iseljenika.

Uz Andriju Ivančana predavanje su održali: Miroslav Šilić, Goran Knežević, Nenad Milin, Vidoslav Bagur, Kristina Benko Markovica, Katarina Medarić, Tibor Bün, maestro Siniša Leopold te Vjekoslav Martinić.

Polaznici su mogli odabrati jednu od tri ponuđene skupine predavanja – folklorni ples, sviranje tambura ili hrvatskih tradicijskih glazbala.

U Zimskoj školi folklora sudjelovalo je čak 110 polaznika iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije (Vojvodine), Švicarske i cijele Hrvatske.

Svečana završna priredba održana je 12. siječnja na pozornici dvorane "Domoljub" u Koprivnici.

snimio: Nenad Breka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije