Program suradnje

Veliki uspjeh: Hrvatski izjednačen s ostalim materinskim jezicima u Austriji

Iva Hraste Sočo
Foto: Petar Tyran
13.10.2016.
u 11:42

Na novinarski upit znači li to da se ukida dosadašnja nastava na takozvanom BHS-u (bosansko-hrvatskom-srpskom), Hraste Sočo je odgovorila kako je to pitanje Republike Austrije

Program suradnje na području kulture i obrazovanja od 2016. do 2019. između Austrije i Hrvatske, sukladno ugovoru koji su dvije vlade sklopile 2004. godine, potpisan je u utorak.

Pomoćnica ministra kulture Republike Hrvatske dr. sc. Iva Hraste Sočo i direktorica Kulturno-političke uprave u Ministarstvu za Europu, integraciju i vanjske poslove Republike Austrije dr. Teresa Indjein, sastale su se u Beču.

Kako je novinarima rekla hrvatska predstavnica, Program će doprinijeti daljnjem unapređenju kulturnih i obrazovnih bilateralnih odnosa dviju zemalja.

"Posebno važno za naše ljude ovdje je da se naglašava potreba nastave hrvatskog jezika i kulture unutar institucionalnog okvira Republike Austrije, i to pod istim uvjetima kakve imaju drugi materinski jezici", naglasila je pomoćnica ministra kulture. 

Prema njezinim riječima, ovakva ponuda je opravdana budući da je hrvatski 24. službeni jezik Europske unije.

Na novinarski upit znači li to da se ukida dosadašnja nastava na takozvanom BHS-u (bosansko-hrvatskom-srpskom), Hraste Sočo je odgovorila kako je to pitanje Republike Austrije.

Potpisnice Programa ocijenile su dvodnevni sastanak austrijsko-hrvatskog mješovitog povjerenstva vrlo uspješnim. 

Komentara 1

FA
fakin2012
15:15 13.10.2016.

još kad bi romski kralj Bandić izjednačio jezike u Zagrebu :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije