Zoe Ljubić

Uragan Maria razorio Dominiku, Hrvatica iz Chicaga ne javlja se svojoj obitelji

Zoe Ljubić
Foto: Privatni album
1/5
20.09.2017.
u 09:50

Kako je fakultet vrlo blizu mora, studenti s nižih katova evakuirani su na više katove ili u zgrade koje su udaljenije od mora

Na putu još jednog uragana koji hara i za sobom ostavlja pustoš, našla se i država Dominika gdje živi mlada Hrvatica iz Chicaga Zoe Ljubić, studentica druge godine medicine na Ross Universityju.

Posljednji put bila je u kontaktu sa svojom majkom Marijom Grubišić Ljubić u ponedjeljak navečer, no nakon toga nestalo je struje koju su neko vrijeme dobivali s pomoću generatora. Kada je oluja zahvatila područje, poruke više nije bilo moguće proslijediti.

Kako je fakultet vrlo blizu mora, studenti s nižih katova evakuirani su na više katove ili u zgrade udaljenije od mora. Zoe je svoj stan, koji je na sigurnom, ponudila kolegi iz Houstona te njegovoj supruzi i dvoje djece.

Fakultet je otvorio besplatnu telefonsku liniju za sve obitelji, no zasad nema nikakvih informacija. Američko veleposlanstvo na Barbadosu bilježi imena svih roditelja koji zabrinuti nazivaju.

Majku Mariju, koliko god optimistično gledala na situaciju, sve to zabrinjava.

Roditelji studenata iz Sjedinjenih Američkih Država su u kontaktu, no nitko nažalost ne dobiva nikakve informacije.

Nadamo se da će zabrinuti roditelji mlade studentice Zoe, Maria i Željko Ljubić ubrzo čuti dobre vijesti, kao i mnogi drugi koji su se našli na putu još jednog uragana.

Uragan Maria nastavlja prema Puerto Ricu i Američkim Djevičanskim otocima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije