PROMO

Koncert ''U susret Božiću'' u Oktogonu ugrijat će vaša srca

Koncert ''U susret Božiću'' u Oktogonu ugrijat će vaša srca
Foto: Promo
1/3
PR
Autor
PR članak
15.12.2017.
u 14:27

Nastup neće biti posvećen samo građanima i posjetiteljima Grada Zagreba nego i iseljenicima koji su daleko, a čeznu za Božićem u domovini.

Dok se gradom širi čaroban odsjaj šarenih lampica i miris klinčića, a naši domovi nagovještaju aromu vanilije i cimeta, okruženi smo nasmiješenim licima. Toplina, koja kao da široko obgrli sve ljude, čini ovo doba najljepšim dijelom godine.

Zagreb, koji i ove godine ponosno nosi titulu grada s najboljim adventom u Europi, prepun je događanja. Često se uputite na jedno mjesto, a završite negdje drugdje lutajući središtem grada i uživajući u blagdanskom okruženju i mirisu Božića.

Foto: Promo

Ako se u srijedu 20. prosinca ne možete odlučiti što ćete prvo pogledati, pozivamo vas da u 18 sati dođete u prolaz Oktogon, ispred salona Croata, i poslušate topli koncert srdačnih i dragih ljudi koji čine klapu Čežnja.

Nastup neće biti posvećen samo građanima i posjetiteljima Grada Zagreba nego i iseljenicima koji su daleko, a čeznu za Božićem u domovini. Tako će se odjek lijepih želja i božićnih tradicionalnih skladbi u izvedbi klape Čežnja proširiti i izvan Oktogona, Zagreba, Hrvatske. Budite dio velike priče!

 

U klapi koja je osnovana prije petnaest godina nastupaju Kamilo Benković (prvi tenor), Josip Kolombani i Zoran Šarić (drugi tenori), Josip Crnica (bariton), Ive Milšić (bas/bariton), Milan Tonković i Hrvoje Dusper (basevi), Branko Borić i Dragan Rako (basevi profundo). U sklop svojeg izvedbenog i skladateljskog stvaralaštva, glazbenici su uvrstili misu dr. Vlade Vicića koja je praizvedbu doživjela 14. siječnja 2010. prigodom obilježavanja 60. godišnjice prve mise fra Dude Bonaventure, na svečanosti u crkvi sv. Franje u Zagrebu. Klapa od osnivanja djeluje u Zagrebu, a nedavno je prihvatila okrilje Matice umirovljenika grada Zagreba.

Iako su vam rasporedi pretrpani događanjima, odvojite vrijeme za ovaj topli mali koncert i budite smioniji, opušteniji i sretniji. Koliko god hladno bilo vani, najviše topline dolazi iznutra. Ipak ste u gradu s najljepšim Adventom u Europi.

Repertoar:

  1. Jedna klapa – Vlade Vicić
  2. I tako prolazi ljeto – Hrvoje Dusper, solist Josip Crnica
  3. Imotska serenada – Vlade Vicić
  4. Oko jedne hiže – Britvić/Dedić, obrada H. Dusper
  5. Povratak – Ujević/Dedić, obrada H. Dusper, solist Josip Crnica
  6. Tiho sviraj – Željko /Novković, solist, obrada Kamilo Benković
  7. Ludo more – Juras, Kalođera, obrada H. Dusper, solist Ive Milišić
  8. Spušta se noć – Narodna, obrada H. Dusper, solist Josip Kolombani
  9. Ne diraj moju ljubav – V. Barčot, obrada H. Dusper, solisti J. Kolombani, Zoran Šarić
  10. A kad mi dođeš ti – V. Barčot, obrada H. Dusper, solisti K. Benković, J. Kolombani
  11. Zdravo Marijo – Vlade Vicić, obrada H. Dusper/ V. Vicić
  12. Božiću moj – Bulić, obrada H. Dusper, solist Josip Crnica
  13. Molitva za Božić – narodna, obrada H. Dusper, solist: Josip Kolombani
  14. Božićna – Hrvoje Dusper, solistica Franciska Fis
  15. Tiha noć – F. X .Gruber, J. Mohr, obrada H. Dusper, solistica Franciska Fis
  16. Božić u mom mistu – narodna, obrada H. Dusper, solist Josip Kolombani
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?