Okrugli stol
Povratak na članak

Kako je biti mladi povratnik i živjeti u Hrvatskoj?

Kolinda Grabar-Kitarović napomenula je da na svojim putovanjima u inozemstvo nikada ne propušta susrete s iseljenim Hrvatima, pogotovo mladima

Komentari 5

MD
milan@drivesc.com
16:34 21.07.2017.

Mediji su stvarno krivi za nerealno prikazivanje stanja u Hrvatskoj. Nigdje ne pišu o tome da je BDP kod nas niži 2017. nego što je bio 1980., da nema posla, da su tvornice zatvorene, da 330 tisuća ljudi ne raspolaže svojim računima, da su ovršeni i da im se sve uzima, a oni su robovi u Hrvatskoj, da se ljude izbacuje iz kuća i stanova, da sudovi ne riješe predmete po 15 godina, da imamo previše birokracije a premalo zaposlenih, posebno u proizvodnom sektoru, da je stanje postalo lošije od 1990., ali ne samo zbog rata već više poslije pretvorbe i privatizacije, da politička elita nema nikakvih perspektivnih planova i da pune samo svoje džepove, da se narod iseljava i da do kraja stoljeća neće biti polovine od današnjih Hrvata, ... da Predsjednica o tome nije informirana, a ovo što ja iskreno i dobronamjerno pišem ona ne čita ili ne prihvaća.

VL
VA
vadis
19:07 22.07.2017.

Predsjednica KGK prica svasta, to bi isto bilo kad vam je krivo ogledalo sto niste zadovoljni sa svojim izgledom. Ne da su novine dobre u Hrvatskoj, nisu dobre. Novinari su dio drustva, koje je korumpirano. Nitko ne bijezi od dobra, mladi odlaze jer tu im nije dobro.

VL
DU
Deleted user
22:21 21.07.2017.

ha..ha..mladi povratnik..ja neznam za takve..91-93..nas..nije nitko tako sta pita..to je bilo podrazumijevajuce..selbstverständlich..domovina..obitelj..danas su u igri..posal..profit..novac..i nesto obitelj ..ko hebe ono selbstverständlich..a i za koga.

VL
ZA
za87nik
22:43 21.07.2017.

Lipo je što se pokušava mlade ljude zadržati ili još lipše da se neki vrate ,a još bolje da se potomci usele na stara zapuštena ognjišta!! Kako to postić kad imamo u lokalnim ustanovama--kokošare sa crvenom pameti--Pišem ovo iz iskustva!!!!! Zato govor neće pomoći ,ako se netko nadje hrabar pa da to sve rastira kao Sokol I da perje leti na sve strane !!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.