Slavonija lijepa

Iseljavanje Hrvata sve češća tema i u pjesmama

Cecilija Rudić
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
03.09.2016.
u 16:55

Večeras se u Požegi održava završnica Aurea Festa – Zlatne žice Slavonije

Na Trgu Svetog Trojstva s početkom u 21 sat bit će predstavljeno 16 novih skladbi. Nastupaju Đani Stipaničev, Stjepan Jeršek Štef, Slavonske lole, Krunoslav Kićo Slabinac, Boris Ćiro Gašparac, Miroslav Škoro, Garavuše i mnogi drugi.

Cecilija Rudić izvest će pjesmu "Slavonija lijepa" koja govori o odlasku Hrvata iz domovine.

"Riječ je mom novom, drukčijem izričaju. Uvijek sam se trudila da ne sličim na sebe, a kamoli na druge izvođače. Težila sam modernijoj priči, ali da istovremeno ne pobjegnem od sebe, odnosno da zadržim populaciju koja prati moj rad. Pjesma je izašla prije tjedan dana i mogu reći kako ju je publika odlično prihvatila", istaknula je Cecilija.

"U medijima čitamo samo statistike i podatke iz kojih krajeva se najviše odlazi. U cijeloj toj priči zakinuta je ljubav za koju smatram da je pokretač cijelog svijeta jer nas čini sretnijima, ljepšima, zadovoljnijima. Osobno ću uvijek pjevati o ljubavi, bilo da se radi o ljubavi prema djeci, domovini ili ljudima. Vidljivo je kako naša Slavonija spava, iako je možda jedna od najbogatijih i najljepših regija, ali ona spava jer se u njoj trenutačno živi tako kako se živi. Smatrala sam da bi bilo lijepo dati podršku svima onima koji su morali ostaviti svoje najmilije", naglasila je.

Naša sugovornica na požeškom festivalu debitirala je 1998. godine s pjesmom "Šic, šic macane". Nakon još dva nastupa uslijedila je pauza, a zatim povratak s "Bećarušom". 

"Moram reći kako sam zadovoljna jer iz godine u godinu i sama napredujem te imam sve više obožavatelja koji uživaju u mojoj glazbi. Zlatne žice Slavonije izbacio je brojne hitove koji su i danas jako slušani i za koje možemo reći da su ušli u evergreene. Mogu se samo nadati kako će i jedna moja pjesma s ove manifestacije postati evergreen te da će je generacije i generacije slušati", zaključila je Cecilija.

Komentara 11

DU
Deleted user
17:39 03.09.2016.

Nedavno sa bio u slavoniji i djeluje jako tužno :( Samo da uparimo Slavoniju i Dalmaciju i turizam bili bi Švicarska.

SS
sokac sa drave
17:58 03.09.2016.

Posto se nista ne desava slucajno,sve je planirano i predvidivo.Na kraju bic puca.Kada se ustanove tvorci ove sulude ideje da se Slavonci isele a oni dosele doci ce do velike osvete slavonske.Krivce cemo peci na raznju.

OZ
ozzy52
17:34 03.09.2016.

Dobro je, da i na taj' zabavni 'način, upozorava našu 'prijestolnicu',na preozbiljan problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije