POMOĆ NAKON POTRESA

Hrvati u Švedskoj pokrenuli humanitare akcije pomoći: Financiraju gradnju novog doma za jednu obitelj

Fenix (Diana Vukusic)
19.01.2021.
u 11:59

Kuća obitelj Radošević sa šestero djece bila je toliko devastirana da se morala potpuno rušiti

Hrvati u Švedskoj organizirali su nekoliko humanitarnih akcija kako bi pomogli potresom pogođenim područjima u Hrvatskoj. 

- Odmah nakon potresa započete su humanitarne akcije u okviru hrvatskih udruga na području Švedske. Odaziv je bio velik i krenuli smo s našim projektom obnove. Zajedničkom suradnjom HD ”Velebit” iz Göteborga, HKD ”Jadran” i NK ”Croatia” iz Malmea i HKŠD ”Croatia” iz Helsinborga, te prijatelja u Hrvatskoj imamo čvrstu namjeru financirati gradnju potpunog novog doma za obitelj Radošević i njihovo šestero djece u Novom Selištu, kraj Petrinje. Naime u potresima, koji su zahvatili ovaj kraj, je njihova kuća bila toliko devastirana da se morala potpuno rušiti, prenosi Fenix magazin

Hrvati Švedske imaju visok stupanj međudruštvene suradnje te će uplate na spomenute udruge doprinijeti zajedničkoj akciji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije