10 000 eura

Hrvati iz Hamburga uključili se u obnovu Vodotornja

Foto: Branimir Bradarić
18.08.2017.
u 17:15

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak istakao je kako su se u akciju uključili iseljenici iz udruga Croatia i Napredak, Hrvatska katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga.

U obnovu vukovarskoga Vodotornja uključila se cijela Hrvatska ali i hrvatska dijaspora iz cijeloga svijeta.

Podno ovoga prepoznatljivog simbola Vukovara predstavnici hrvatskih udruga iz Hamburga uručili su gradonačelniku Vukovara Ivanu Penavi ček na iznos u vrijednosti 10.000 eura prikupljenih u okviru koncerta „Hamburg za Vukovar“.

Inicijator i koordinator akcije Tome Barnjak istakao je kako su se u akciju uključili iseljenici iz udruga Croatia i Napredak, Hrvatska katolička misija kao i Hrvatska škola iz Hamburga. Ovom prilikom je Penavi predao i sliku na kojoj se vidi uništeno vozilo Hitne pomoći ispred vukovarske bolnice.

- Hrvati iz Hamburga su se uključili u obranu Hrvatske i Vukovara na razne načine. Između ostaloga prikupili smo i sredstva od kojih je kupljeno vozilo Hitne pomoći, a koje je potom poslano u Vukovar. Na ovoj slici se vidi uništeno to vozilo Hitne pomoći, rekao je Barnjak.

Vukovarski gradonačelnik je podsjetio da su radovi na obnovi Vodotornja započeli u svibnju ove godine, a da bi trebali završiti krajem 2018. godine. Kazao je i kako je završena faza postavljanja skele oko objekta, iskopani su rovovi za budući parking. Isto tako čelična vodosprema s vrha objekta je uklonjena te je sada je gore prazan prostor. Slijedi nastavak radova na konzervaciji armirano betonske konstrukcije i  svih elemenata koje će imati.  

- U pripremi je druga faza obnove objekta koji će biti popratni sadržaji vodotornja poput amfiteatra, ugostiteljskog objekta, dječjeg igrališta i uređenja hortikulture. Procijenjena vrijednost radovi iznosi oko 37 milijuna kuna, rekao je Penava.

Komentara 1

DU
Deleted user
20:57 18.08.2017.

trebalo je jos napisati kako su ta ruska vozila prve pomoci.. i oruzja..stizala svagdje po hrvatskoj a onda od veliki domoljuba preprodavana po velikoj cijeni i kako je to bio pocetak sverca i bezakonja i ..kraj..normalna drustva i drzave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije