Haag

Dubravka Plejić Marković nova veleposlanica u Nizozemskoj

Albert Nieboer/BSRAgency/PIXSELL
03.11.2019.
u 16:58

Tijekom srdačnog i sadržajnog razgovora veleposlanica je imala je prigodu upoznati kralja s aktualnim događanjima u Hrvatskoj

Izvanredna i opunomoćena veleposlanica Republike Hrvatske u Kraljevini Nizozemskoj Dubravka Plejić Marković predala je 30. listopada 2019. godine vjerodajnice nizozemskom kralju Willem-Alexanderu u njegovom kraljevskom uredu u palači Noordeinde u Haagu.

Tijekom srdačnog i sadržajnog razgovora veleposlanica je imala je prigodu upoznati kralja s aktualnim događanjima u Hrvatskoj, s naglaskom na aktivnosti Vlade usmjerene na daljnje unaprjeđenje investicijske klime i strukturne reforme, kao i o tijeku priprema za predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. Razgovaralo se i o mogućnostima unaprjeđenja partnerskih i savezničkih odnosa između Republike Hrvatske i Kraljevine Nizozemske s obzirom na članstvo obaju zemalja u Europskoj uniji i NATO-u.

U ceremoniji predaje vjerodajnica kralju Willem-Alexanderu sudjelovale su i diplomatkinje Veleposlanstva, Ana Rošić i Tiha Dabac Golubić, prve tajnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije