Cro Vienna

Nogometom pridonose očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji

Cro Vienna
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
1/2
21.09.2017.
u 10:58

Državni tajnik Milas zahvalio je na naporima i aktivnostima koje vodstvo Cro Vienne poduzima u promicanju hrvatske kulture i identiteta te je naglasio važnost zajedništva Hrvata u Austriji

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas održao je sastanak s predstavnicima kulturnog i sportskog društva Cro Vienna iz Beča: Matom Stojanovićem, predsjednikom, Andrijom Bubalovićem, sportskim direktorom, Stjepanom Pranjićem i Željkom Batarilom, članovima Izvršnog odbora.

Batarilo i Stojanović ukratko su Milasu predstavili rad svog društva, koje je prepoznato od mnogobrojnih sportskih institucija i djelatnika te od osnutka sudjeluje na natjecanju u organizaciji austrijskog nogometnog saveza, što mu kao klubu iseljeničkog podrijetla daje posebnu važnost. 

Uz seniore, u klubu djeluje i juniorska selekcija s više od 200 djece. 

Naglašeno je da društvo svojim radom znatno pridonosi očuvanju kulturnog identiteta Hrvata u Austriji, a aktivnim sudjelovanjem u okrilju austrijskih institucija posebno pridonosi integriranosti naših ljudi u austrijsko društvo.

Državni tajnik Milas zahvalio je na naporima i aktivnostima koje vodstvo Cro Vienne poduzima u promicanju hrvatske kulture i identiteta te je naglasio važnost zajedništva Hrvata u Austriji. 

Istaknuo je kako Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske želi ostvariti što bolju suradnju sa svim hrvatskim udrugama, organizacijama i institucijama koje djeluju diljem svijeta.

"Cilj svih naših zajedničkih napora mora biti očuvanje hrvatskog identiteta te unaprjeđenje odnosa i suradnje domovinske i iseljene Hrvatske", zaključio je državni tajnik Milas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije