Egidije Živković

Biskup iz Gradišća, od čijih riječi strepe političari u Hrvatskoj, sada je zapjevao

Egidije Živković
Grgo Jelavić/PIXSELL
09.01.2019.
u 10:07

Živkovićev je želio da se u albumu zrcali višejezičnost Gradišća

Dijecezanski biskup Egidije Živković i župnik Franz Brei nakon božićnih blagdana održali su dobrotvorni koncert u Crkvi na Brijegu u Željeznom. Sakupili su četiri tisuće eura za saniranje oštećenih drvenih statua u crkvi.

Na koncertu su predstavili novi božićni album s naslovom "Heilige Nacht" koji je osvojio zlato, što znači da je prodan u više od 7500 primjeraka. Tjedan dana bio je na trećem mjestu među 40 najomiljenijih albuma diljem Austrije. 

Biskup, kao solist na Breiovu albumu, interpretira hrvatsku pjesmu "Spavaj mirno, Božji sine". 

Živkovićeva želja bila je da se u albumu zrcali višejezičnost Gradišća. Tako Brei i Živković pjevaju "Tiha noć, o sveta noć", i to po jednu kiticu na njemačkom, hrvatskom i mađarskom jeziku, a stihovi četvrte kitice otpjevani su na četiri druga jezika. Time su htjeli pokazati da se ova pjesma diljem svijeta izvodi na više od 300 jezika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije