Posljednji pozdrav

Zbogom fra Ilija, hvala ti na svemu što si učinio za našu dijasporu u Švicarskoj

Foto: VL
1/3
13.03.2019.
u 09:23

Prema riječima njegove subraće, bolest – visoki šećer, već odavno je uništavala tijelo ovog dobrog svećenika

Uz prisutnost velikog broja svećenika te mnoštvo Širokobriježana i vjernika iz drugih krajeva, jučer je u širokobriješkom groblju Mekovac pokopan je član Hercegovačke franjevačke provincije fra Ilija Šaravanja, svećenik koji je većinu svoga života proveo u Švicarskoj, gdje je obnašao dužnost voditelja Hrvatske katoličke misije u švicarskom mjestu Aargau. 

Fra Ilija je preminuo u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u nedjelju u 71. godini života te u 52. godini redovništva i 44. godini svećeništva. Rođen je 1949. u širokobriješkom selu Crnač, a njegovo prvo službovanje bilo je u Mostaru, gdje je boravio nekoliko godina, nakon čega je otišao u Švicarsku i tamo proveo cijeli svećenički vijek. 

Nakon Švicarske, fra Ilija se vraća u svoj Široki Brijeg. Prema riječima njegove subraće, bolest visoki šećer, već odavno je uništavala tijelo ovog dobrog svećenika. 

"Njegova osobnost je nešto posebno, rijetko viđeno. Bio je iznimno ugodan čovjek, komunikativan i nikad se nije znao naljutiti, ništa ga nije moglo izbaciti iz takta. Bio je to jedan osebujan tipični fratar", rekao je fra Dane, njegov sumještanin, koji ga poznaje još od djetinjstva.

Sveta misa zadušnica slavljena ja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu, a potom je sprovodni obredi i ukop obavljen na groblju Mekovac. Prije same mise, tijelo pokojnika bilo je izloženo u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije