U subotu

Zanimljiv program za Hrvate u Luksemburgu

Foto: PR
02.10.2018.
u 09:29

Osim spomenutih izložbi, Hrvatsko društvo Luksemburg tematiziranjem kajkavskog narječja hrvatskog književnog jezika obilježit će i 125. godišnjicu rođenja Miroslava Krleže

U povodu proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u Luksemburgu se već tradicionalno održava "Hrvatski dan". U subotu 6. listopada u prostorijama CLAE u gradskom predjelu Gasperich bit će priređen raznovrstan kulturno-umjetnički program, a najavljeno je otvorenje čak dviju izložbi. 

Od 10 sati posjetitelji, uz vođenje na hrvatskom i francuskom jeziku, mogu razgledati izložbu "Hrvatska naivna umjetnost". Između ostalog, doznat će da je hrvatska naivna umjetnost, uz djela iz Luksemburga i Norveške, predstavljena još na prvoj međunarodnoj izložbi suvremene umjetnosti 1976. u Parizu.

U 16 sati na programu je otvorenje izložbe "Slavonski Brod – Luksemburg". Mnogobrojni eksponati pokazat će da su spomenuti gradovi, premda udaljeni više od tisuću kilometara, zapravo itekako povezani kroz povijesne i urbane elemente, a ponajprije svoje tvrđave.

Osim zanimljivih izložbi, organizator Hrvatsko društvo Luksemburg tematiziranjem kajkavskog narječja hrvatskog književnog jezika obilježit će i 125. godišnjicu rođenja Miroslava Krleže. Čitat će se ulomci književnih djela na kajkavskom, a koloplet kajkavskih pjesama izvest će Katarina i Danijel Stanković.

Kao šlag na kraju najavljen je projekt "Čitajmo hrvatski" u sklopu kojeg će se hrvatskog djeci u Luksemburgu podijeliti prigodne knjige na hrvatskom jeziku. Posebne zahvalnice primit će osnivači Hrvatskog kulturnog sportskog kluba Croatia Luxembourg iz 2006. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije