Pittsburgh

Hrvatska bratska zajednica u Americi piše o Mojoj Hrvatskoj

Zajedničar
Hrvatska bratska zajednica u Americi
09.11.2017.
u 08:55

Ispričane priče pronađene u sačuvanoj obiteljskoj zbirci nadopuna su povijesnog puta našeg naroda u iseljeništvu i njegovom prilogu gradnje mnogih država u svijetu

Hrvatska bratska zajednica u Americi u novom izdanju svog tjednika Zajedničar svim čitateljima preporučuje Moju Hrvatsku. Glasilo izlazi od 1909. godine i ima najveću nakladu na hrvatskom jeziku izvan domovine...

Evo njihovog razmišljanja...

Prije nešto više od godinu dana Večernji list iz Zagreba utemeljio je internetsku stranicu za iseljenu Hrvatsku pod naslovom "Moja Hrvatska". 

Stranice su dobro osmišljene i doista postižu zapažene rezultate. Umrežuju naš hrvatski narod u domovini i svijetu. U tom kratkom vremenu spojile su Zagreb s Torontom, Chicagom, New Yorkom, Santa Cruzom, Pittsburghom, Veracruzom, Santo Domingom, Sao Paulom, Buenos Airesom, Canberrom, Sidneyem, Lismoreom, Pekingom, Tainanom i Dubaijem. Njihov urednik Ivan Ril, još od prije poznati djelatnik medijskih izdanja, prezadovoljan je ostvarenim rezultatima.

Hrvati u domovini i svijetu odmah su prepoznali zamisao ovih izvanrednih stranica koje su pisane od običnih ljudi iseljenika, ali i novinara ili autora koje je sudbina odvela u bijeli svijet. Zajedno bi se mogli svrstati pod nazivnik "Lutajući reporteri" – oni svoje novinske članke, fotografije i videozapise rado objavljuju na stranicama te istinski pridonose njenim sadržajima.

Poruka na samom početku bila je "zavoljet ćete priče Hrvata koje su nastajale tisućama kilometara daleko od zavičaja". Urednik i uredništvo zaista su ispunili očekivanja mnogih. 

Vijesti, video i fotozapisi su raznovrsni i zanimljivi. Ispričane priče pronađene u sačuvanoj obiteljskoj zbirci nadopuna su povijesnog puta našeg naroda u iseljeništvu i njegovom prilogu gradnje mnogih država u svijetu

Internetski portal prenosi i neke već objavljene zapise od časopisa "Matica" Hrvatske matice iseljenika te našeg "Zajedničara", glasila Hrvatske bratske zajednice. 

Preporučujemo da stranicu pogledate na adresi http://mojahrvatska.vecernji.hr. Mislim da ćete se ugodno iznenaditi ponuđem sadržajem.

Komentara 1

HH
hrvoje.horvatinic
22:57 10.11.2017.

zajednica, engl. community, iz čega se izvode istoznačnice zajedničar i ? Ima veze s "community" i konceptom zajednice a ne privatnog vlasništva. Hard to guess?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije