Prijavljeno 100 polaznika

Zadar je domaćin Ljetne škole hrvatskog folklora. Naši iseljenici stigli su iz cijelog svijeta

Hrvatska matica iseljenika
03.08.2019.
u 10:02

Ove godine prijavljeno je 100 polaznika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Rusije, Mađarske, Srbije, Australije, Bosne i Hercegovine te raznih krajeva Lijepe Naše

Od 2. kolovoza 2019. Zadar je domaćin tradicionalne desetodnevne Ljetne škole hrvatskog folklora koja se u organizaciji Hrvatske matice iseljenika održava već 25 godina. 

Na programu su narodni plesovi, glazba i pjesme Turopolja, Moslavine, Posavine, Bilogore, Slatine, Donjeg Miholjca, Orahovice, Našica, Nove Gradiške, Požeške kotline, Baranje, Valpovštine, Brodskog Posavlja, Đakovštine, zapadne Slavonije, Županje, Vinkovaca i Srijema. Na programu će biti i plesovi Hrvata koji žive u Vojvodini, Mađarskoj i Bosanskoj Posavini.

Od teorijskih predavanja na programu je kinetografija te osnove notnog pisma i nošnje panonskog područja. Programski voditelj je prof. Andrija Ivančan koji vodi plesnu sekciju, voditelj tamburaške sekcije je Tibor Bün, a gost predavač maestro Siniša Leopold.

Voditelj sekcije tradicijskih glazbala je Vjekoslav Martinić, uz predavače – Nenada Sudara, Katarinu Horvatović, Gorana Kneževića, Katicu Tomac, Kristinu Benko Markovicu, Slavicu Moslavac, Mišu Šarošaca, Miroslava Šilića, te korepetitore Antuna Koteka i Lanu Moslavac. 

Ove godine prijavljeno je 100 polaznika iz Njemačke, Švicarske, Austrije, Rusije, Mađarske, Srbije, Australije, Bosne i Hercegovine te raznih krajeva Lijepe Naše.

Stečeno znanje i umijeće polaznici će pokazati na završnom svečanom koncertu u nedjelju 11. kolovoza 2019. na terasi Omladinskog Hostela Borik s početkom u 21 sat.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije