Traže podršku državnog ureda

Vojvođanski Hrvati nezadovoljni statusom

Vojvođanski Hrvati nezadovoljni statusom
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
15.04.2016.
u 21:01

Čelnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske danas se sastao s predstavnicima hrvatske nacionalne manjine iz Republike Srbije

Dr. sc. Slaven Bačić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Republike Srbije i Tomislav Žigmanov, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, upoznali su predstojnika Zvonka Milasa s najvažnijim aktualnim problemima i izazovima tamošnjih sunarodnjaka.

Budući da su tek nedavno stekli manjinski status i zbog života u vrlo kompleksnim uvjetima, dvojac je istaknuo kako Vojvođanski Hrvati očekuju posebnu pozornost Državnog ureda. 

Predstojnik Milas pružio im je potporu, naglasivši kako će od institucija Republike Srbije tražiti punu primjenu potpisanog međudržavnog sporazuma za zaštitu prava manjina.

>> Hrvatski projekti u Bosni i Hercegovini
>> Želiš studirati u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini?
>> Milas: Povratak nas veseli, ali i obvezuje
>> Milas preuzeo dužnost

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije