U društvu velikih

Veliko priznanje za Ivana Đikića, ali i cijelu hrvatsku dijasporu

Ivan Đikić
Duško Marušić/PIXSELL
25.04.2019.
u 21:06

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima.

Među članovima Akademije više je od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade, a neki od najpoznatijih članova bili su Charles Darwin, Albert Einstein i Martin Luther King Jr.

"Duboko sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima svog laboratorija, svojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i svojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu", rekao je Đikić nakon što je obaviješten o svom izboru.

"Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati ​​nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta", poručio je Đikić, dodavši kako mu to članstvo pruža dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih.

Svečana ceremonija ulaska više od 200 novih članova u Akademiju bit će održana u listopadu u Cambridgeu u Massachusettsu, a među novoizabranim članovima je i bivša prva dama SAD-a Michelle Obama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije