AUSTRIJA

Veleposlanik RH izvijestio hrvatsku zajednicu o dolasku na veleposlaničku dužnost u Beč

Foto: Snježana Herek
1/2
08.01.2020.
u 13:47

U fokusu mojih veleposlaničkih aktivnosti bit će svakako i rad s udrugama koje predstavljaju snažnu sponu između Hrvatske i iseljene Hrvatske kao i između Hrvatske i Austrije, kazao je

Designirani veleposlanik Republike Hrvatske u Austriji Daniel Glunčić obratio se u utorak prigodnim tekstom hrvatskim i gradišćansko-hrvatskim udrugama u ovoj alpskoj zemlji, izvijestivši ih o svom dolasku na veleposlaničku dužnost u Beč.
„Poštovane predsjednice, poštovani predsjednici hrvatskih i gradišćansko-hrvatskih udruga, poštovani predstavnici hrvatske i gradišćansko-hrvatske zajednice u Austriji, čast mi je i zadovoljstvo ovim Vas putem srdačno pozdraviti i izvijestiti kako sam predajom kopije vjerodajnica šefu protokola austrijskog Ministarstva vanjskih poslova stupio na dužnost designiranog veleposlanika Republike Hrvatske u Beču.

U fokusu mojih veleposlaničkih aktivnosti bit će svakako i rad s udrugama koje predstavljaju snažnu sponu između Hrvatske i iseljene Hrvatske kao i između Hrvatske i Austrije. Stoga već sada najavljujem okupljanje u Veleposlanstvu na kojem ćemo se imati prilike i osobno upoznati i razmijeniti mišljenja.

O datumu ćemo Vas pravovremeno informirati. Veselim se budućim susretima i suradnji za dobrobit hrvatskog naroda i na jačanju austrijsko – hrvatskih veza“, istaknuo je designirani veleposlanik u Austriji Daniel Glunčić, kojeg su neki od bečkih Hrvata imao prilike upoznati na svečanosti spuštanja kravate na pročelje hrvatskog veleposlanstva u Beču  1. siječnja 2020. godine, simboličnog čina  kojim je u nazočnosti hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana prigodno obilježen početak  hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Tom prigodom ministar Grlić Radman i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, bili su, na poziv svojih austrijskih kolega, svečani gosti na Novogodišnjem koncertu u Beču. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije