Vedran Kirinčić

Hrvat postao upravitelj newyorške župe

Vedran Kirinčić
IKA
06.02.2018.
u 09:27

Nakon mise u obližnjoj sportskoj dvorani, zadovoljstvo što u svojoj sredini imaju hrvatskog svećenika posebno su izrazili hrvatski vjernici New Yorka zajedničkim druženjem uz kavu, kolače i pjesmu iz domovine

U župi Predragocjene Krvi u biskupiji Brooklyn prvi put u povijesti te američke župe u Astoriji, New Yorku, svećenik Krčke biskupije Vedran Kirinčić preuzeo je 4. veljače službu župnog upravitelja. 

Naime, u toj župi od 1971. postoji i Hrvatska katolička misija bl. Ivana Merza, gdje se svake nedjelje u kripti istoimene crkve okuplja hrvatska katolička zajednica i slavi euharistiju na hrvatskom jeziku. 

Astoria kao dio New Yorka poznata je kao multietnička sredina, što je posebno došlo do izražaja i na svečanoj misi uvođenja u službu novoga župnog upravitelja. U crkvi su liturgiju obogatili župni zborovi američke, hrvatske i latinoameričke zajednice. Svečanu misu s posebnim blagoslovom novoimenovanog upravitelja predvodio je biskupski vikar Queensa vlč. Tom Pettei. 

Uz druge svećenike, kao delegat krčkog biskupa misu je suslavio i mons. Franjo Velčić, generalni vikar Krčke biskupije, koji se na kraju mise uime biskupa Ivice Petanjka prigodnom riječi obratio vlč. Kirinčiću i brojnim okupljenim hrvatskim vjernicima. Uime vjernika novoimenovanom upravitelju i voditelju Hrvatske katoličke misije obratila se Bosiljka Buccaran.

Nakon mise u obližnjoj sportskoj dvorani, zadovoljstvo što u svojoj sredini imaju hrvatskog svećenika posebno su izrazili hrvatski vjernici New Yorka zajedničkim druženjem uz kavu, kolače i pjesmu iz domovine

Vlč. Kirinčić djetinjstvo je proveo u Americi, srednju školu pohađao u Pazinskom kolegiju, a teološki studij završio u Rimu. Zaređen je za svećenika Krčke biskupije 2008. godine u krčkoj katedrali. Od 2012. na službi je voditelja Hrvatske misije u Astoriji.

Komentara 2

BO
boltek
09:29 07.02.2018.

Oprosti im Bože ne znaju što čine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije