DODIJELJUJE SE 500 STIPENDIJA

Ured za Hrvate izvan Hrvatske zaprimio 1.608 prijava za stipendije

Pixabay
08.04.2021.
u 15:58

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pisani prigovor zaključno s 9. travnja 2021. godine

Temeljem provedenog Javnog natječaja za dodjelu stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske – za akademsku godinu 2020./2021., Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija, od čega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Na Javni natječaj, koji je bio raspisan od 21. prosinca 2020. do 20. siječnja 2021. godine, zaprimljeno je 1608 prijava, od kojih je 1205 zadovoljilo formalne uvjete.

Dobitnici stipendije iz Prijedloga rang liste kao i drugi kandidati, dužni su pratiti mrežnu stranicu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske budući da uvažavanje prigovora i odustajanje pojedinih dobitnika stipendije može dovesti do pomicanja rang mjesta studenata.Konačna rang lista i konačna Odluka o dodjeli stipendija studentima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske bit će objavljena po okončanju postupka prigovora, a studenti koji ostvaruju pravo na stipendiju, bit će obaviješteni o datumu i načinu zaključivanja ugovora o stipendiranju.

Iz Središnjeg državnog ureda mole studente, koji su u međuvremenu ostvarili pravo na neku drugu stipendiju iz državnog proračuna Republike Hrvatske ili se odriču od prava na stipendiju u korist druge stipendije, da ih o tome odmah obavijeste putem elektroničke pošte na adresu: stipendije@hrvatiizvanrh.hr.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu podnijeti pisani prigovor zaključno s 9. travnja 2021. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije