Zahvala

U Zagorju pokraj Ogulina otkrivena bista Bernarda M. Luketića

Bernard M. Luketich
trend.com.hr
03.07.2018.
u 12:11

Domaćini su toplo dočekali goste te im pripremili bogat kulturno-umjetnički program kao znak poštovanja

U čast pokojnom Bernardu Luketiću, nacionalnom predsjedniku Hrvatske bratske zajednice u Americi, uz bogat kulturno-umjetnički program otkrivena je bista u Područnoj školi u Zagorju kod Ogulina, odakle je porijeklom, javlja Trend portal. 

Tijekom života Luketić je često humanitarno pomagao Hrvatskoj, posebno u Domovinskom ratu te nakon njega, a ovo je način da mu se zahvali za sve sto je učinio. 

Inicijativa da škola nosi ime Bernarda M. Luketića i da se u njoj postavi bista, potekla od ogulinskog Odsjeka Hrvatske bratske zajednice, znak je zahvale i poštovanja.

Ljubav prema domovini kao i otvoreno srce Luketić je prenio i na svoju obitelj. Njegova kći Bernardette Luketich-Sikaras, uime svoje majke Marte, ovom prilikom darovala je školi pet tisuća dolara, a crkvi svetog Juraja tisuću dolara.

Domaćini su toplo dočekali goste te im pripremili bogati kulturno-umjetnički program kao znak poštovanja. Izveli su ga učenici tamošnje Područne škole i kulturno-umjetničko društvo. Bistu su svečano otkrili unuci Bernarda Luketića – Derek Hohn i Marko Kochis.

Organizator je događaja Hrvatska bratska zajednica Odsjek 2001 Frankopan Ogulin, a susretu je prisustvovalo stotinjak predstavnika Hrvatske bratske zajednice iz Amerike, na čelu s glavnim predsjednikom Edwardom Pazom.

Ključne riječi

Komentara 2

MI
mica1111
11:03 05.07.2018.

...lijepo...bravo Ogulinčani...:)

DU
Deleted user
11:26 05.07.2018.

svaka čast iseljenicima da su zadržali prezimena i imena kako su to imali i u Hrvatskoj, a mogli su se poamerikanizirat ili germanizirat, ali oni to nisu i za to im skidam kapu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije