VELEPOSLANSTVO RH

U Washingtonu proslavljen Dan Državnosti uz velik broj diplomata

Foto: Franjo Bertović
1/3
03.06.2022.
u 20:25

Prijemu i slavlju prisustvovao je veliki broj diplomata i vojnih atašea iz mnogih prijateljskih država koje imaju svoja veleposlanstva u glavnom gradu Amerike

Jučer je u veleposlanstvu Republike Hrvatske, u Washington DC, održan svečani prijem i proslava Dana državnosti, Dana hrvatske vojske i obljetnica uspostave diplomatskih odnosa Republike Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država.

Prijemu i slavlju prisustvovao je veliki broj diplomata i vojnih atašea iz mnogih prijateljskih država koje imaju svoja veleposlanstva u glavnom gradu Amerike.

Veleposlanik Pjer Šimunović i brigadni general Tomislav Galić dočekivali su uzvanike pri samom ulazu u veleposlanstvo. Tako da se je taj osjećaj dobrodošlice i gostoprimstva osjetio već na samom početku i trajao do kraja.

Veleposlanik Šimunović pozdravio je sve prisutne s lijepim i sadržajnim govorom u kojem je istaknuo obljetnicu uspostave slobodne, samostalne i demokratske Republike Hrvatske te je uputio riječi zahvale svim državama, koje su već na samom početku priznale domovinu i podržale je u tim teškim danima rata, kod obrane hrvatske samobitnosti. Zahvalio se je Sjedinjenim Američkim Državama na pomoći te gradnji tijesne suradnje i prijateljstva a posebno na vojnom i gospodarskom polju. Riječi zahvale osobno je uputio nazočnom generalu-pukovniku Joh A. Jensen i bivšoj veleposlanici SAD-a u Zagrebu a sada na dužnosti voditeljice Birova za stanovništvo, izbjeglice i migracije pri ministarstvu vanjskih poslova SAD-a - Julieti Valls Noyes.

Vojni izaslanik Republike Hrvatske, brigadni general Tomislav Galić, također je u svom govoru izrazio veliko zadovoljstvo na dugogodišnjoj suradnji i pomoći Sjedinjenih Američkih Država u naobrazbi i jačanju hrvatske vojske. Zahvalio se je svima na dolasku na svečanost i proslavi Dana hrvatske vojske.

Jensen i Noyes u svom obraćanju prisutnima izrazili svoje zadovoljstvo na pozivu te uputili čestitke na obilježavanju i proslavi ovih važnih datuma novije hrvatske povijesti te dobroj međudržavnoj suradnji.

Slavlje je nastavljeno s međusobnim druženjem uz hranu hrvatske kuhinje, probrana vina i delicije: palačinke i kremšnite.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije