Važan projekt za Hrvate

U Subotici otvorena izložba Prostori memorije

Matica
04.09.2018.
u 09:32

Izložbu, koja će biti otvorena do kraja listopada, otvorio je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Republike Srbije naglasivši koliko našim ljudima u Vojvodini znače takvi projekti i povezivanje sa stanovništvom njihove matične domovine Hrvatske

U sklopu projekta "Umjetnost bez granica" u Subotici je 1. rujna svečano otvorena izložba "Prostori memorije", čiji su autori akademski umjetnici, profesori likovne kulture u osnovnim školama Zagrebačke županije i to Robert Samardžić iz Osnovne škola Stjepana Radića, Izabela Hren iz Osnovne škole Milke Trnine te Martin Gracin iz Osnovne škole Ivana Benkovića.

Izložbu, koja će biti otvorena do kraja listopada, otvorio je Tomislav Žigmanov, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i zastupnik u Skupštini Republike Srbije, naglasivši koliko našim ljudima u Vojvodini znače takvi projekti i povezivanje sa stanovništvom njihove matične domovine Hrvatske. 

Uime Zagrebačke županije na otvorenju izložbe bila je Jadranka Dujić Frlan, v. d. pročelnice Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, istaknuvši kako je "umjetnost dio ljudskog života, a istodobno i osobna iskaznica jednog naroda".

Projekt "Umjetnost bez granica" zajednički su realizirali Zagrebačka županija, Osnovna škola Stjepan Radić iz Božjakovine, Hrvatsko nacionalno vijeće iz Subotice i galerija dr. Vinko Perčić u Subotici, a osim izložbe održano je i niz kreativnih i edukativnih radionica za učenike subotičkih osnovnih škola u prostorima Bunjevačkog kola u Subotici te u osnovnim školama u Đurđinu i Tavankutu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije