Između 25. i 45. godine života
Povratak na članak

U pet godina otišlo 926 medicinskih sestara

Na problem masovnog odlaska u inozemstvo medicinskih sestara i tehničara upozorit će se i najavljenom konferencijom upravo u aktualnom Međunarodnom tjednu sestrinstva

Komentari 6

DU
Deleted user
14:15 09.05.2018.

U pet godina otišlo je 926 medicinskih sestara zato: - što su potplaćene i rade u lošim uvjetima - što viša MS i sss MS rade iste poslove i imaju iste plaće - što za upis na studij za višuu medicinsku sestru prednost imaju gimnazijalci, a ne školovane medicinske sestre - što rade poslove koje vani rade liječnici, a za iste nisu plaćene - što na 1 liječnika dolaze 2 sestre, a vani je odnos 1:7 - što ih liječnici doživljavaju ko posilne, a ne kao kolege - što si u Irskoj i za minimalnu plaću mogu pružiti normalan život, dok ovdje životare - što ... da nastavim nabrajat?

VL
TR
tratincica68
08:32 10.05.2018.

evo kcer mi danas ide u ameriku radit.nema ovdje kruva dok su glavna tema partizani i ustase.

VL
AA
aabbcc
02:06 10.05.2018.

Samo kod Tite je 4-clana obitelj mogla prezivjeti od jedne RADNICKE place a to vam danas u Evropi nema nigdje.

VL
PJ
pjer1963
22:32 09.05.2018.

Sto se tice uslova rada. za sada ne dolazite u Njemacku. I ovdje se sada osjeca nedostatak med. sestara.U odnosu na prije 10 god. sto je prije radilo 4 sestre u smijeni sada rade 2. a opseg posla je puno veci. Naravno da su place bolje ali dali se isplati? Na srecu u kontaktu sam ostao sa nekoliko kolegica koje su ostale u Hrvatskoj i mogu reci da ne zive losije od mene a ja sam u Njemackoj vec 23 god. i dobro sam se snasao. Pozdrav!

VL
TO
Tomisl
18:27 09.05.2018.

I u BOGATOJ njemackoj ima druga strana ; 330 tisuca domacinstava kojima je iskljucena struja , pucke kuhinje , onih koji rade na 2-3 radna mijesta da bi mogli prezivijet , onih koji spavaju na ulici .Nigdje se uz malo rada ne zivi tako dobro kao u nasoj lijepoj Domovini . Zivila Hrvatska !

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.