Otvaranje radnih mjesta

U ovoj općini ostvaren je najznačajniji povratak Hrvata u Republiku Srpsku

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
15.07.2019.
u 20:36

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje na zajedničkim projektima koji su od interesa za Hrvate, ali i druge žitelje općine Pelagićevo

Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske primio je izaslanstvo općine Pelagićevo – Simu Stakića, načelnika općine i Nikolu Bošnjaka, zamjenik načelnika općine.

Načelnik Stakić zahvalio je državnom tajniku Milasu na prijamu te ga upoznao s aktualnim stanjem, poteškoćama, potencijalima i izazovima s kojima se općina i njeni žitelji nose. 

Naglasio je kako je u općini Pelagićevo ostvaren najznačajniji povratak Hrvata u entitet Republika Srpska, gdje se vratilo više od 40 posto Hrvata te da je općina primjer uspješnog suživota Hrvata, Srba i ostalih stanovnika.

"Zajednički stvaramo uvjete za što bolji i kvalitetniji svakodnevni život svih naših sugrađana", rekao je načelnik Stakić, dodavši kako su do sada uspješno realizirali brojne infrastrukturne i projekte iz područja kulture i obrazovanja.

Zamjenik načelnika Bošnjak istaknuo je turistički i gospodarski potencijal koji općina pruža, naglasivši uspješne primjere Hrvata poduzetnika koji su se vratili u ovaj kraj.
 
Državni tajnik Milas pohvalio je napore koje općina Pelagićevo ulaže u razvoj gospodarstva, infrastrukture i svih drugih sadržaja koje život u tom kraju čine privlačnim.

"Stvaranjem takvih preduvjeta te otvaranje radnih mjesta ključ je održiva ostanka i opstanka ne samo Hrvata već i ostalih mještana općine Pelagićevo", istaknuo je Milas.

Na sastanku se razgovaralo i o mogućnostima suradnje na zajedničkim projektima koji su od interesa za Hrvate, ali i druge žitelje općine Pelagićevo te o mogućnostima suradnje na projektima prekogranične suradnje u sklopu fondova EU.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije