Od 21. do 23. rujna 2018.

U Koljnofu predavanje o manjinskom obrazovanju na hrvatskom jeziku

PR
18.09.2018.
u 09:32

Tijekom Foruma mladi pripadnici hrvatskih manjina upoznat će se i s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Hrvata u ovom području

Od 21. do 23. rujna 2018. u Koljnofu, u mađarskom dijelu Gradišća, na temu "Manjinsko obrazovanje na hrvatskom jeziku – iskustva mladih" održat će se Drugi forum mladih pripadnika hrvatskih manjina.

Na predavanjima, radionicama i panelima mladi manjinci pokušat će odgovoriti na sljedeća pitanja: U kolikoj mjeri postojeće manjinsko obrazovanje omogućuje očuvanje jezika i kulture hrvatskih manjinskih zajednica? Kakve jezične kompetencije stječu mlade osobe u sustavu manjinskog obrazovanja? Jesu li one dovoljne? Kakav je odnos prema naslijeđu narječja hrvatskih manjina? Treba li prednost dati učenju narječja ili književnog hrvatskog jezika? 

Tijekom Foruma mladi pripadnici hrvatskih manjina upoznat će se i s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom Hrvata u ovom području. Dosad su svoje sudjelovanje najavili sudionici iz Mađarske, Austrije, Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore i Rumunjske. 

Organizatori su događaja Hrvatska matica iseljenika i Hrvatska samouprava u Koljnofu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije