Blagdani

U hrvatskoj crkvi u Beču morate pogledati ove božićne jaslice

Foto: Snježana Herek
1/5
18.12.2018.
u 09:18

Nakon sv. mise u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Beču, koju vodi fra Josip Koren, održan je prigodni božićni domjenak u organizaciji Austrijsko-hrvatskog društva i suradnji HKD-a Napredak Beč

Austrijsko-hrvatsko društvo u Beču na čelu sa zastupnikom Narodne stranke u austrijskom saveznom Parlamentu Nikijem Berlakovićem postavilo je i ove godine u Hrvatskoj crkvi Am Hof u Beču božićne jaslice. 

"Kao znak kulturne, povijesne, ali i vjerske povezanosti Austrije i Hrvatske, naše društvo odlučilo je postaviti božićne jaslice iz Austrije. To su Alpske snježne jaslice koje je izradio Austrijanac Johann Schmied iz okolice Beča", rekao je dopredsjednik AHD-a, gradišćanski Hrvat Werner Varga.

U sklopu postavljanja jaslica u Hrvatskoj crkvi Am Hof održana je večernja sveta misa koju je glazbeno uveličao Napretkov tamburaški sastav AKroBiH pod vodstvom prof. Blage Zloušić, čiji otac Filip, inače dugogodišnji bivši predsjednik bečke podružnice HKD-a Napredak također svira i pjeva u sastavu.

Jaslice su predstavili dopredsjednik i članica AHD-a, Werner Varga i Renata Zorić Danilo.

Nakon sv. mise u prostorijama Hrvatske katoličke misije u Beču, koju vodi fra Josip Koren, održan je prigodni božićni domjenak u organizaciji Austrijsko-hrvatskog društva i suradnji HKD-a Napredak Beč.

Svečanosti je bio prisutan i Domagoj Marić iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji, nadležan za kulturu.

"I za nas iz hrvatskog veleposlanstva ovo je poseban događaj. Ne samo zbog austrijskih jaslica u Hrvatskoj crkvi u Beču s lijepim, pastoralnim i snježnim ugođajem kao simbolom povezivanja Hrvatske i Austrije nego i zbog uspješne suradnje dvaju hrvatskih društava. Doista je bilo lijepo čuti prekrasne hrvatske božićne pjesme, te prigodne božićne stihove koji su čitali članovi društva, u ugodnoj atmosferi i prisutnosti Hrvata i Austrijanaca raznih naraštaja", rekao je Marić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije