Pariz

Najavljujemo znanstveno-stručni kolokvij 'Hrvatska i njezina dijaspora'

Pariz
Goran Stanzl/PIXSELL
15.10.2019.
u 09:39

Kolokvij je dio kontinuiranog rada Hrvata u Francuskoj na očuvanju njihova nacionalnog identiteta te približavanju hrvatske povijesti i kulture Francuzima

Dana 19. listopada na Sveučilištu Panthéon-Assas La Sorbonne, u organizaciji Hrvatskog svjetskog kongresa Francuske, bit će održan znanstveno-stručni kolokvij "Hrvatska i njezina dijaspora: kronologija i uloge – percepcija i recepcija" .

Među izlagačima najavljeni su istaknuti profesori pariških sveučilišta hrvatskog podrijetla – Marc Gjidara i Joseph Krulic. 

Kolokvij je dio kontinuiranog rada Hrvata u Francuskoj na očuvanju njihova nacionalnog identiteta te približavanju hrvatske povijesti i kulture Francuzima. 

Foto: PR

Tako je tema prošlogodišnjeg kolokvija bila "Hrvatska pred svojim sudbinama: od podređenosti (1918.) do emancipacije (1991. – 1995.)". Bit će izdan i zbornik radova na francuskom jeziku. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije