Slavonija

U Beču predstavili Hrvatsku koja nudi više od sunca i mora

Foto: Snježana Herek
1/4
30.11.2018.
u 08:51

U svom obraćanju hrvatska veleposlanica istaknula je važnost kontinentalnog dijela Hrvatske u turističkom smislu u sklopu programa "Hrvatska 365" za produljenja sezone. Pozvala je Austrijance, ako žele mira i odmora, da svakako navrate u Slavoniju

Turistički klaster "Slavonija", koji objedinjuje svih pet slavonskih županija, Vukovarsko-srijemsku, Osječko-baranjsku, Požeško-slavonsku, Brodsko-posavsku i Virovitičko-podravsku, predstavljen je u utorak austrijskim novinarima i poslovnim partnerima u hrvatskom restoranu "Raguza" u Beču.

Predstavljanje je održano u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Austriji, na čijem je čelu direktor Branimir Tončinić. Predstavljanju je bila prisutna i hrvatska veleposlanica u Austriji dr. Vesna Cvjetković, koja je s direktorom Tončinićem pozdravila sve prisutne. Među njima, između ostalih, bila je i Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Brodsko-posavske županije sa suradnicima te Ranko Vlatković, direktor bečkog Predstavništva HTZ-a.

U svom obraćanju hrvatska veleposlanica istaknula je važnost kontinentalnog dijela Hrvatske u turističkom smislu u sklopu programa "Hrvatska 365" za produljenja sezone. Pozvala je Austrijance, ako žele mira i odmora, da svakako navrate u Slavoniju.

Direktor predstavništva HTZ-a u Beču Tončinić napomenuo je kako je austrijsko tržište za nas jedno od ključnih tržišta, a Slavonija, zbog svoje blizine, sve zanimljivije odredište Austrijancima.

"Zato je važno promovirati turističke ljepote i ostalu ponudu istočne Hrvatske na austrijskom tržištu", dodao je.

"Slavonija, kao nova hrvatska turistička ponuda, oduševila je ovdje prisutne iz turističke struke koji su mislili da već sve znaju o Hrvatskoj", zaključio je Tončinić.

Klaster "Slavonija" sjajno je predstavljen je kroz pregled nacionalne i povijesne baštine Slavonije i Baranje, kulturno-povijesne spomenike, parkove prirode, gastro i eno ponude, sportske i rekreativne sadržaje, tradicije i običaje pet navedenih slavonskih županija.

"S obzirom na iskazano zanimanje austrijskih novinara i turističkih djelatnika na bečkom predstavljanju klastera Slavonija, očekujemo još snažnije pozicioniranje slavonskih odredišta na austrijskom tržištu i još veći broj dolazaka i noćenja", otkrila je Ružica Vidaković, dodavši: "Danas smo predstavili Hrvatsku koja nudi više od Sunca i mora. Slavonija doista ima što ponuditi, imamo kvalitetu, jedinstven i autentičan turistički sadržaj. Naša regija je sigurna i lako dostupna". 

Zahvalila je Slavoncima, nogometašima Mandžukiću, Rakitiću i Oliću što su svojim vrhunskim nastupima i rezultatima pomogli u brendiranju Hrvatske i Slavonije.

Posebno oduševljenje izazvalo je kušanje domaćih slavonskih specijaliteta, kulena, šunke, sira i raznih namaza te makovnjače, orehnjače, raznih sitnih kolačića i drugih delikatesa koje su domaćini predstavili na moderan i primamljiv način. Veliko zanimanje pobudila su i visokokvalitetna slavonska vina. Gosti su dobili i promidžbeni materijal slavonske turističke ponude.

Komentara 1

JI
JillHarris
12:47 04.12.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti==========>>>>>> www.WebJob33.Com

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije