Jedna od 110 kulturnih priredbi

U Beču održan 26. Hrvatski bal

Hrvatski bal
Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
06.02.2017.
u 11:42

Među brojnim gostima bio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Tradicionalni 26. Hrvatski bal u organizaciji Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport održan je u subotu navečer u bečkom Kursalonu.

Među brojnim gostima bio je i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

"Bal je prigoda za zajedničko druženje Hrvata i Austrijanaca. Tako se snažno učvršćuje i obnavlja tisućljetna povezanost naših zemalja", rekao je Milas i dodao: "Hrvati su ovdje dobro integrirani, ali njeguju svoju hrvatsku vlastitost što potvrđuje i ovaj bal. Austrijanci su dobri gosti i ulagači u domovinu. Sve to smatram velikom zaslugom i naših ljudi koji ovdje žive".

Bal je okupio oko 600 Hrvata i njihovih gostiju iz Beča i cijele Austrije.

Predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i sport Miroslav Piplica istaknuo je da je ovaj događaj postao tradicija, simbol zajedništva i okupljanja naših građana te njihovih gostiju u austrijskoj metropoli.

Otkrio je da Zajednica tijekom godine organizira preko 200 kulturnih, sportskih i humanitarnih događanja, gdje se okupi stotinjak tisuća gostiju.

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport osnovana je 1990., a trenutačno koordinira rad dvadesetak hrvatskih udruga i ima oko pet tisuća članova.

Hrvatski bal u Beču održao se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, hrvatskog veleposlanstva u Austriji, grada Zagreba i Beča.

Veleposlanica RH u Beču Vesna Cvjetković istaknula je kako je 2017. proglašena godinom kulture između Hrvatske i Austrije te da je bal jedna od 110 kulturnih priredbi u sklopu godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije