Korijeni

Tri hrvatske škole iz Chicaga povezane s domovinama

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
19.11.2018.
u 09:52

Uz dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu grada Vukovara, učenici su obradili temu hrvatskog zajedništva u sportu

U prošlu subotu održana je još jedna videokonferencija prve mreže projekta Korijeni, u kojoj su sudjelovali učenici Osnovne škole Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, Prve osnovne škola ''Široki Brijeg'' te sve tri hrvatske škole iz Chicaga: Hrvatska škola pri Hrvatskom kulturnom centru, Hrvatska škola kardinal Stepinac i Hrvatska škola Presveto Srce Isusovo.

Sudionike ove videokonferencije pozdravio je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske: "Uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije koji je ujedinio globalnu hrvatsku obitelj, ali i 70. obljetnica postojanja NK Široki Brijeg, kroz dvojezičnu naraciju i navijačke pjesme pjevane diljem svijeta tijekom bodrenja vatrenih, dokazuju važnost sporta u postizanju hrvatskog zajedništva, neovisno o generacijskim, jezičnim i prostornim udaljenostima, a upravo to zajedništvo temelj je svake hrvatske pobjede, a naročito pobjede u Domovinskom ratu". 

Uz dostojanstveno obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu grada Vukovara, učenici su obradili temu hrvatskog zajedništva u sportu.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije