Diplomacija

Veleposlanik Staničić predao vjerodajnice predsjedniku Bjelorusije

Tonči Staničić
Ured predsjednika Bjelorusije
24.01.2018.
u 09:54

Ministar Makei naglasio je kako je nužno ove godine uspostaviti međuvladinu komisiju za suradnju, a predsjednik se složio s time

Hrvatski veleposlanik Tonči Staničić predao je 16. siječnja 2018. vjerodajnice predsjedniku Republike Bjelorusije Aleksandru Lukašenku.

"Bjelorusija je spremna za znatan rast cijelog niza aspekata naših odnosa. Suštinski je važno da poslovni krugovi dviju zemalja udruže snage i potaknu rast trgovinske razmjene i ulaganja. Dvije države imaju potreban potencijal za to", rekao je predsjednik Lukašenko, misleći na suradnju s Hrvatskom.

U kratkom razgovoru nakon predaje vjerodajnica, u kojem je sudjelovao i ministar Vladimir Makei, Lukašenko je pozdravio namjere dvaju ministarstava vanjskih poslova da intenziviraju bilateralnu suradnju, počevši sa skorim posjetom hrvatskoga izaslanstva i razgovorima na razini zamjenika / pomoćnika ministra o unapređenju gospodarskih odnosa. 

Ministar Makei naglasio je kako je nužno ove godine uspostaviti međuvladinu komisiju za suradnju, a predsjednik se složio s time

Komentara 1

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:58 24.01.2018.

"Moj diktator i ja" - na slici samo još fali Kim Jon Un

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije