Beč

Austrijska ulaganja značajna za hrvatsko gospodarstvo

Gradnja
Dino Stanin/PIXSELL
13.06.2017.
u 09:05

U domovini djeluje preko 700 austrijskih tvrtki u kojima radi 35 tisuća ljudi, a Lijepa Naša je i vrlo popularno turističko odredište Austrijanaca

Na hrvatsko-austrijskom gospodarskom forumu jučer u Beču istaknuta je jako dobra gospodarska suradnja između dviju zemalja, te postojanje prostora i mogućnosti za njezino daljnje unaprjeđenje.

"Gospodarski odnosi Hrvatske i Austrije su u stalnom usponu. Austrija je Hrvatskoj jedan od najznačajnijih gospodarskih partnera", naglasila je pred stotinjak gospodarstvenika savjetnica za gospodarstvo u hrvatskom veleposlanstvu u Beču Tatjana Mrvoš.

Dodala je da su austrijska ulaganja izuzetno značajna za hrvatsko gospodarstvo i da je domovina na putu gospodarskog oporavka...

"U svrhu unaprjeđenja daljnje hrvatsko-austrijske gospodarske suradnje na prijedlog veleposlanstva i Austrijske savezne gospodarske komore nedavno je ustrojena neformalna platforma pod nazivom 'Gospodarski klub Hrvatska', koji bi trebao doprinijeti daljnjem razvoju i poticanju ulaganja u domovinu", dodala je naša sugovornica.

U Hrvatskoj djeluje preko 700 austrijskih tvrtki u kojima radi 35 tisuća ljudi, a Lijepa Naša je i vrlo popularno turističko odredište Austrijanaca.

O temi "Investirati u Hrvatskoj", o ulagačkim okvirima i konkretnim projektima, govorio je ravnatelj Agencije za investiranje i konkurentnost Zdenko Lucić.

On je istaknuo da je Hrvatska otvorena za ulaganja na raznim područjima u proizvodnji, informacijskim tehnologijama, poljoprivredi, industriji hrane, metalo-prerađivačkom sektoru i turizmu.

Komentara 1

DU
Deleted user
21:40 13.06.2017.

Austrijska ulaganja u hrvatskoj su kao saudijska ulaganja u bosni... Misliš samo da su im namjere dobre...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije