Majčin dan

Svetkovina sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu

IKA
15.05.2018.
u 09:15

Majčin dan obilježen je i u susjednoj Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, za koju također duhovno skrbi fra Ivica Jurišić

Hrvatska katolička zajednica sv. Leopolda Bogdana Mandića u Geislingenu proslavila je u nedjelju 13. svibnja 2018. svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika i Majčin dan. Misu u crkvi St. Maria predvodio je župnik fra Ivica Jurišić. 

U prigodi blagdana Zajednice vjernike je o. Jurišić posebno potaknuo na zajedništvo. 

"Ono nam je potrebno posebno sada kada je zajednica gotovo dvostruko narasla od 2015. godine. Pristigli smo iz različitih krajeva domovine, ali opet smo isti ujedinjeni oko Isusa", rekao je, potaknuvši vjernike i na ljubav prema domovini te im kao primjer naveo upravo njihova nebeskog zaštitnika sv. Leopolda.

Po završetku mise djeca Hrvatske dopunske škole iz Geislingena, Göppingena i Eislingena sa svojom učiteljicom Kristinom Petrović pripremila su prigodne recitacije u povodu Majčina dana. 

Majčin dan obilježen je i u susjednoj Hrvatskoj katoličkoj zajednici bl. Jakova Zadranina u Göppingenu, za koju također duhovno skrbi fra Ivica Jurišić. Nakon mise u crkvi Krista Kralja slavlje Majčina dana uz recitacije nastavilo se u župnoj dvorani. Na proslavi se vjernicima pridružio rukometni reprezentativac Krešimir Kozina koji trenutačno igra u Göppingenu. Obraćajući se posebno djeci i mladima govorio im je o važnosti sporta, ali i o važnosti obitelji u životu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije