Hrvatski jezik

Susret pjesnika Hrvatske izvandomovinske lirike ove godine u Makarskoj

Miranda Cikotić/PIXSELL
26.06.2019.
u 12:48

Iza svakog susreta na kojem se obogate prijateljstva i izrode nova djela širi se zanimanje za posjetom i upoznavanjem novih područja

Nakon susreta pjesnika Hrvatske izvandomovinske lirike koji su organizirani u New Yorku, San Pedru, Las Vegasu, Vancouveru, Clevelandu, Torontu i drugim odredištima, pa do posljednjih koji su održani u Zadru, Zagrebu, Solinu, Vukovaru, Mostaru, 12. susret održat će se u Makarskoj, javlja Hrvatska matica iseljenika.

Udruga Hrvatska izvandomovinska lirika okuplja pjesnike različite starosne dobi i zanimanja, ali po ljubavi prema jeziku homogene, s raznolikim književnim opusom, pa čak i djelovanjem u zajednicama gdje žive. Bilo da je riječ o iseljenom naraštaju ili njihovim potomcima, kao i onima koji žive izvan državnih granica, ali srcem na hrvatskom tlu, svi se oni zajedno već godinama okupljaju i djeluju u cilju promicanja hrvatskog jezika kroz liriku.

Iza svakog susreta na kojem se obogate prijateljstva i izrode nova djela širi se zanimanje za posjet i upoznavanje novih područja. Tako i ove godine na poziv Turističke zajednice Makarske i Ogranka Matice hrvatske u Makarskoj, a koji su pokrovitelji susreta, pjesnici Hrvatske izvandomovinske lirike okupit će se Makarskoj, gdje će biti održan 19. susret HIL-a i predstavljen zbornik Dalmacija u lirici.

U trodnevnom programu pjesnici će posjeti Makarsku, Zaostrog, Živogošće i Park prirode Biokovo. Kao što je to uobičajeno, pjesnici se upoznaju s kulturnim znamenitostima grada domaćina, ali i svim drugih prirodnim i duhovnim sadržajima.

Svečana glazbeno-književna večer održat će se 1. srpnja 2019. u 20 sati u dvorani Arte glazbene škole Makarska, a uz pjesnike HIL-a nastupaju i domaći pjesnici iz Dalmacije te brojni gosti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije